• Usuario

​Mor Ciscu Permanyer l'home que va fundar un desena de clubs a Molins de Rei

Segons ha informat Viu Molins, Molins de Rei ha perdut el fundador d’una desena d’entitats esportives del municipi, Francesc Permanyer Sabaté,  als 93 anys, segons ha informat també el Club Petanca Molins de Rei, organització de la qual n'era president honorífic. 

|


Elllau00e7

Francesc Permanyer Sabater/ @ElLlaç


Segons ha informat Viu Molins, Molins de Rei ha perdut el fundador d’una desena d’entitats esportives del municipi, Francesc Permanyer Sabaté,  als 93 anys, segons ha informat també el Club Petanca Molins de Rei, organització de la qual n'era president honorífic. 


Nascut a Molins de Rei el 15 d’agost de 1928 sempre va ser conegut com a "Ciscu" i amb 10 anys es va quedar orfe de pare i va haver de començar a treballar amb la seva àvia venent roba en una botiga ambulant pels municipis de tota la comarca del Baix Llobregat. 


Els caps de setmana els dedicava a l'esport i segons la seva filla “Va impulsar tots els esports que als 40 es podrien iniciar o reiniciar”. De fet, amb 10 anys ja era el responsable de dur la pilota al camp de la Joventut Catòlica i cinc anys més tard va ser un dels fundadors del primer club de bàsquet de Molins de Rei el "Baloncesto Molins de Rey".


Després va crear equips d’esports tan diversos com l’handbol, l’hoquei patins, el futbol i el tenis taula.  Amb l’ajut d’uns amics també va ser el fundador del Club Ciclista.


Ja tocant als 50 anys es va aficionar els diumenges a la petanca i va fundar el Club Petanca Molins de Rei després d’aconseguir que se cedissin els terrenys per construir les pistes. 


La seva implicació en l’esport municipal va portar a ser el regidor d’esports, escombraries i gestor del cementiri entre el 1974 i el 1979, durant l’última etapa del franquisme.  El 1993 va rebre el Premi Esport a la Nit dels Premis de Ràdio, mentre que el 2001 la Federació Catalana de Petanca li va lliurar un diploma per ser el president d’un club que portava més anys en actiu. L’any 2012, va rebre un premi en reconeixement de la seva contribució al foment de l’esport de Molins de Rei durant la primera edició dels Premis Esport del municipi. 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE