• Usuario

​Junts pacta amb Ada Colau elaborar un informe per protegir el model Barcelona de gestió esportiva

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la regidora Francina Vila assenyala que confia que la iniciativa serveixi per a revertir la difícil situació que viu el sector esportiu de la ciutat, mentre lamenta, d'altra banda, el rebuig de l'executiu a incentivar la vacunació per la Covid amb descomptes en activitats a equipaments municipals.

|

Francinavila

Francina Vila/ @Betevé


El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l'Ajuntament ha pactat amb el Govern d'Ada Colau elaborar un informe que cerqui fórmules jurídiques per protegir el model Barcelona de gestió esportiva. A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la portaveu adjunta del grup de Junts i regidora d'esports, Francina Vila, ha assenyalat que confia que aquesta iniciativa serveixi per a revertir la difícil situació que viu el sector esportiu de la ciutat, mentre ha lamentat, d'altra banda, el rebuig de l'executiu a incentivar la vacunació per la Covid amb descomptes en activitats a equipaments municipals.


En el transcurs de la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada  a l'Ajuntament, la portaveu adjunta del grup de Junts, Francina Vila, ha adreçat dos Precs al govern municipal. Un d'ells ha estat aprovat i demanava: "Que el govern municipal presenti, abans de la finalització d'aquest any 2021, un informe on detalli les possibles figures jurídiques que es poden aplicar en la gestió d'equipaments esportius municipals per tal que el Model Barcelona de gestió esportiva quedi protegida donant un pes especial a les entitats, clubs, consells i empreses amb una trajectòria cívica i esportiva demostrable a la ciutat de Barcelona".


Vila ha recordat que el passat mes de maig, a iniciativa de Junts, es va aprovar la creació d'un grup de treball per reforçar i blindar el model Barcelona de gestió de les installacions esportives, "però han passat cinc mesos i no hem estat convocats, i això ens preocupa". La regidora del grup de Junts ha assenyalat que "en un futur immediat decauen 20 concessions d'installacions esportives municipals".


"Creiem que és una irresponsabilitat i una manca de lideratge polític que es posi en perill la continuïtat de clubs i entitats històriques de la ciutat al capdavant d'equipaments emblemàtics, però no ens resignem i presentem aquest prec perquè el govern presenti un informe on detalli les possibles figures jurídiques que es poden aplicar en la gestió d'equipaments esportius municipals per tal que el Model Barcelona de gestió esportiva quedi protegida".


Vila ha reclamat al govern de Colau a donar resposta al sector esportiu de la ciutat, "que ha patit molt la crisi derivada de la pandèmia". "Esperem que el sí d'avui sigui una aposta decidida i esdevingui una prioritat política per revertir la situació i trobar una solució al clam de sector", ha exposat.


L'executiu, en canvi, ha rebutjat el Prec de Junts, que també ha defensat Francina Vila, que demanava que "l'Ajuntament impulsi un sistema d'incentius i descomptes en activitats en els equipaments municipals per a les persones correctament vacunades de la covid-19". La portaveu adjunta del grup de Junts ho ha lamentat.


Vila ha afirmat que "cal aconseguir el màxim de població amb pauta completa de vacunació, ja que encara falta un milió de persones entre 12 i 65 anys; fem, doncs, una proposta per afavorir la sortida de la pandèmia". "El problema", ha dit, "no són les vacunes ni els espais, sinó la voluntat i la por d'una part de la població". "L'Ajuntament pot ser proactiu; lamentem aquesta oportunitat perduda d'incentivar la ciutadania en avançar en la vacunació. Des de la capital del país podríem haver fet molt i lamentem que no acceptin el prec, constructiu i propositiu, perquè des de l'Ajuntament tenim instruments per incentivar la vacunació", ha finalitzat Vila.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE