• Usuario

Enquesta UB: Què opina la gent sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat?

Una enquesta de la Universitat de Barcelona ens en dona les primeres pistes.

|

Terminal T1 Aeroport del Prat de Barcelona.

Aeroport del Prat


El politòleg Jordi Muñoz en un article del diari Ara  exposa els resultats d’una enquesta realitzada per l’empresa Netquest a mil persones entre els dies 6 i 20 d’agost per a la Universidat de Barcelona, abans de que es fes públic que el projecte d’ampliació afecta a la llacuna de La Ricarda.


El 41% de la població s’hi mostra en contra i només un 26% a favor, tot i que un terç de les persones enquestades declaraven no tenir-ne una opinió formada. Això implica que entre els que tenen opinió sobre l’ampliació un 60% en són contraris i un 40% favorables.


Per nivells d’edat, la gent jove és fins a 10 punts percentuals més contrària a l’ampliació que la gent de més edat. 


En funció del vot polític: són contraris al projecte el 71 % dels votants de la CUP ( 8 % favorable), el 56 % dels Comuns (12 % favorable), el 44 % dels d’ERC ( 23 % favorable) i el 37% dels de Junts ( 30 % favorable); en el cas d’aquests partits els contraris a l’ampliació superen als que s’hi mostren a favor.


L’opinió s’inverteix dins els electors de la resta de partits: el 29% dels electors del PSC ( 43 % a favor) , el 32 % dels de VOX ( 44 % a favor) , el 31% dels del PP ( 46 % a favor) i el 27 % dels de Ciutadans ( 49 % a favor) es mostren contraris del projecte per sota dels que s’hi mostren a favor.


L’enquesta evidencia que l’electorat més dividit és el de Junts ( 30% a favor i 37% en contra) i que la majoria dels votants d’aquest partit discrepen de la postura favorable al projecte encapçalada pel vicepresident Puigneró.


També cal remarcar que el 29% dels votants del PSC en son contraris i no sintonitzen amb el posicionament del seu partit.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE