Castellvi i Martorell posen en marxa el Pla de Reforestació per recuperar el bosc cremat al juliol

|

Dotacions dels Bombers treballen en l'incendi de Sant Esteve Sesrovires

Bombersa en acció/ @bombers


L’incendi forestal que el mes de juliol va cremar 195 hectàrees entre Castellví de Rosanes i Martorell va deixar una imatge devastadora per al patrimoni natural de la zona. Ara, passats gairebé dos mesos de la desgràcia, és el moment de posar en marxa el pla de reforestació elaborat per la Diputació de Barcelona i els dos ajuntaments afectats


La primera de les tres fases del pla s’ha de dur a terme ara, entre setembre i octubre, i preveu diverses tasques de prevenció i seguretat.


El diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, en l’acte de presentació del pla, va detallar les fases del Pla de reforestació previst per aquesta zona:
  1. La primera fase consisteix a fer “franges de seguretat als marges dels camins” perquè no hi caiguin els arbres cremats que s’han de retirar, reparar un dipòsit malmès i fer “actuacions ràpides de protecció del sòl” perquè les pluges no causin collapses als torrents. 
  2. La segona fase, que es farà d’octubre a juny, servirà per retirar la fusta cremada, protegir el sòl per evitar-ne l’erosió i millorar l’hàbitat de la zona per recuperar-ne la fauna i afavorir la regeneració natural d’aquest espai, tal com va explicar Tarín.
  3. Per últim, la tercera fase, que encara s’ha d’acabar de definir, arribarà a la primavera de 2022 i preveu comptar amb participació ciutadana per a la reforestació i recuperació del terreny.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE