CCOO del Baix Llobregat i l'Associació Unidiversia formaràn plegats a persones vulnerables

|

Unidiversia

@CCOOBLL


L'associació UniDiversia i CCOO Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia – Garraf han signat aquest dimarts un conveni per collaborar en el desenvolupament d'accions formatives destinades a collectius de persones amb alt grau de vulnerabilitat.


Aquest conveni té com a objectiu establir les bases per a la collaboració en l’organització d'activitats educatives destinades a collectius com el de persones migrants, facilitar la seva integració i lluitar per la igualtat d'oportunitats a través de l'aprenentatge de llengües i de l'alfabetització digital.


Per a Josep Maria Romero Velarde, secretari general de CCOO BLLAPAG, "aquesta col·laboració obre una possibilitat de treball present i futur per facilitar l'estada i la inserció social i laboral de les persones estrangeres immigrades a Catalunya". Afegeix que "des del nostre àmbit i responsabilitat continuarem impulsant aliances amb altres actors socials, per lluitar contra altres bretxes, en el treball i més enllà, que pateixen les persones treballadores migrants, algunes d'elles en situació d'irregularitat sobrevinguda i altres en els sectors més precaris i desregulats".


Raquel Rojo García de Lara, representat legal de l'entitat Associació UniDiversia, valora, a més, la importància que aquest conveni té "no sols per a la nostra entitat, sinó també per a la millora de les condicions de vida i la igualtat d'oportunitats del col·lectiu migrant sense recursos econòmics”. També apunta que “sense un coneixement ampli de la llengua del país d'acolliment i sense unes habilitats digitals bàsiques, la integració d'aquestes persones és molt difícil”.


Tanmateix, el sindicat posarà en coneixement de l'alumnat els recursos del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE), una associació promoguda per CCOO de Catalunya que dona assessorament en matèria d'estrangeria, mobilitat internacional i sobre els drets socials i laborals de les persones immigrades que imparteix el mòdul de coneixements laborals previst a la Llei d'acollida de persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE