• Usuario

Fa 60 anys que es va posar la primera pedra de la Fàbrica Montesa d'Esplugues de Llobregat

Fa 60 anys que es va posar la primera pedra de la Fàbrica Montesa a Esplugues de Llobregat, a la foto es pot veure el seu fundador Pere Permanyer.

|

Fa 60 anys que es va posar la primera pedra de la Fàbrica Montesa a Esplugues de Llobregat, a la foto es pot veure el seu fundador Pere Permanyer.


Montesa

Font: @grupestudis/ i ICC


La Fàbrica Montesa era l'edifici de l'empresa que fabricava la coneguda marca de motocicletes Montesa, a Esplugues de Llobregat. L'últim edifici era un projecte de Federico Correa i Alfons Milà. Va ser enderrocada l'any 2002 i només se'n conserva el monument commemoratiu de Josep Maria Subirachs.


La zona on s'assentava la fàbrica es coneix actualment a Esplugues com al "Barri de Montesa". Ben a prop hi ha l'estació de Montesa de la xarxa del Trambaix (situada a l'avinguda de Cornellà, a l'altura del carrer Montesa).


El projecte de Correa i Milà es realitzà cap al 1961 i es construí l'any següent. El 5 de setembre de 1961 es va celebrar la cerimònia de col·locació de la primera pedra i el 1962 es va iniciar l'activitat a la nova fàbrica, la qual fou inaugurada oficialment el 19 d'abril de 1963.


En el terrenys de la fàbrica, l'any 1971 Josep Maria Subirachs hi va fer monument commemoratiu amb l'escultura Prototips Montesa 1947-1970. Es tracta de dos monòlits de formigó de 7 m d'alçada amb els noms d'alguns models de motocicletes produïts per Montesa. Entre els dos blocs de formigó hi ha diferents elements de les carrosseries de les motos.


La fàbrica estava protegida en el catàleg municipal del 1979, però no es va incloure en el del 1984 i l'edifici va ser enderrocat l'any 2002.



Monolito

@sandaralun


Es va errigir un monòlit al 25 aniversari on figuren els noms dels treballadors . El monument és de Josep Maria Subirachs que també té escultures en la Sagrada Família i a Montserrat.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE