• Usuario

​Un nou informe de l’ACA valida la construcció de la deixalleria davant la ITV de Sant Just

L’Ajuntament ha rebut aquest mes d’agost un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que autoritza la construcció de la deixalleria als terrenys confrontants a la ITV, al principi del carrer Ponce de León.

|

Itvsantjust

Estació d'ITV de Sant Just Desvern


L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha rebut aquest mes d’agost un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que autoritza la construcció de la deixalleria als terrenys confrontants a la ITV, al principi del carrer Ponce de León. 


El document indica que l’actuació és compatible perquè no te afectació en les zones ambientals declarades i també queda fora del domini públic hidràulic. L’ACA només demana una mesura correctora en el seu informe: la construcció d’un muret de formigó armat d’entre 0,4 i 0,7m en la zona més propera a la riera de Sant Just, ja que es troba dins la zona inundable en períodes de retorn de 100 i 500 anys.


El projecte de la deixalleria es va iniciar l’any 2018 amb la tramitació d’una MPGM per requalificar els terrenys confrontants a la ITV mitjançant el que s’anomena una permuta: es va qualificar de zona verda una part de la peça d’equipaments a tocar del barri de Mas Lluí (la que quedaria a sota del Centre Cívic Soledat Sans), i a canvi es va qualificar de sistema de serveis tècnics amb ús de deixalleria el terreny que queda en la part baixa del sector, al principi del carrer Ponce de León.


Aquesta MPGM va ser analitzada per l’Agència Catalana de l’Aigua, que va emetre informe favorable en data 13 de juliol de 2018. La modificació es va aprovar definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i es va publicar el 26 de juliol de 2019.


Posteriorment es va tramitar el Projecte d’obres i s’ha licitat la seva execució. Durant el mes d’agost s’ha rebut l’autorització de treballs per part de l’ACA per construir la deixalleria (resolució de 25 d’agost de 2021).

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE