• Usuario

Viladecans inaugura la restauració de l'ermita de Santa Maria de Sales dirigida per la Diputació de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, presidiran l'acte aquest dilluns.

|

Retauracion2

Exterior de l'ermita de Santa Maria de Sales restaurada.


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, inauguren aquest dilluns per la tarda, la restauració de l'ermita de Santa Maria de Sales, destacat element del patrimoni arquitectònic de Viladecans, que data del segle XII. 


Núria Marín i Carles Ruiz, acompanyats de Josep Maria Domingo, vicari general del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, visitaran l'ermita i signaran el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.



Restauracion1

Part de l'interior restaurat/ @pepealcaraz


El procés de restauració va començar el 1995 i l'ha dirigit la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). En total, la Diputació ha invertit 1,19 milions d'euros en treballs, estudis, projectes i obres relacionats amb la rehabilitació de l'ermita. 


En l'última fase, que ha costat 288.150 euros, s'hi han acabat de condicionar les restes de pintures murals gòtiques i renaixentistes, s'hi ha reparat i consolidat l'absis, s'hi han completat el revestiment de parets i voltes i la pavimentació, i s'hi ha installat electricitat per illuminar l'interior i l'exterior de l'ermita. Un cop enllestida la restauració, la Diputació preveu museïtzar l'espai.


L'objectiu, a més de preservar el valor artístic i històric de l'edifici, és obrir aquest equipament al conjunt de la ciutadania i acollir-hi actes públics.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE