• Usuario

​Cs considera el nomenament de Molons com a gerent de la XAL de presumptament "arbitrari i il·legal"

El portaveu taronja, Salvador Tovar, denúncia la "manca de transparència i obstrucció" per part de la XAL per no facilitar l'expedient del nomenament

|

Ciudadanosdiputacio

Grup de Ciutadans a la Diputació de Barcelona/ @Diba


El grup de Ciutadans (Cs) a la Diputació de Barcelona ha presentat un recurs de reposició per "deixar sense efecte" el nomenament d'Antoni Molons com a gerent de la Xarxa Audiovisual Local, S.L. (XAL) en ser presumptament "arbitrari i il·legal". 


El portaveu de la formació a la Diputació, Salvador Tovar, també sollicita "incoar l'oportú expedient de responsabilitat administrativa" per incompliment del "dret d'informació que empara la seva condició de càrrec electe" perquè no se li ha facilitat còpia de l'expedient que fonamenta el nomenament de Molons, tal com havia demanat el diputat taronja.


Tovar ha denunciat de nou la "manca de transparència i obstrucció" per part de la XAL per no facilitar la documentació sollicitada. A més, considera que "amb aquest nomenament s'ha facilitat l'accés a un lloc de treball a una persona l'elecció de la qual no ha estat el resultat d'un procés selectiu just i transparent", sinó, més aviat al contrari, "s'han omès els requisits constitucionals de la contractació pública, com són publicitat, igualtat, mèrit i capacitat".


UN CONTROVERTIDA CONTRACTACIÓ A LA XAL



Antoni Molons havia estat secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del govern que va presidir per Carles Puigdemont i després de les eleccions de desembre de 2017 va passar a ser secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de comunicació del qual va encapçalar Quim Torra. La seva trajectòria està lligada primer a CDC, després al PDeCAT i, finalment, a JxCat. 


Antoni Molons García ha assumit les funcions pròpies de l'alta direcció en qualitat de gerent de la XAL mitjançant un contracte que estarà vigent durant quatre anys amb una retribució bruta anual de 87.097,54 euros.

El seu predecessor, Xavier Escribà, es va acomiadar amb una carta aspra dels directors de les televisions locals vinculades a la XAL en la qual afirmava que "segur que molts de la casa i de fora s'alegraran i brindaran. M'és igual. Va amb el càrrec". Escribà aspirava a perpetuar-se en la XAL, que li va crear un nou càrrec fet a la seva mesura però que va quedar en suspens després que  fos denunciat davant l'Oficina Antifrau

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE