• Usuario

La castellvinenca Núria Marquès aconsegueix la Medalla de Plata als 100 d'esquena als Paralímpics de Tòquio

La castellvinenca, Núria Marquès del CN Sant Feliu qui en Riu va guanyar dues medalles, una d'or (400 metres lliures) i una altra de plata (100 metres esquena) amb tan sols 17 anys ha revalidat la medalla de plata a Tòquio aquest dilluns 30 d'agost. Aquesta medalla se suma als dos diplomes aconseguits la setmana passada.

|

Nuria23

@o_nuriamarques



La castellvinenca, Núria Marquès, del CN Sant Feliu qui en Riu va guanyar dues medalles, una d'or (400 metres lliures) i una altra de plata (100 metres esquena) amb tan sols 17 anys ha revalidat la medalla de plata a Tòquio aquest dilluns 30 d'agost. Aquesta és la 19ena medalla Medalla esportiva per  Espanya a aquests  Jocs Paralímpics.


Després de dos diplomes (5a en 100 m braça SB8 i 6a en 400 m lliures S9), Núria Marquès ha pogut aconseguir a la tercera final una plaça en el podi dels Jocs Paralímpics de Tòquio gràcies al segon lloc en els 100 m esquena S9, amb el seu millor registre del curs (1:10.26). 


La nedadora  ha passat els 50 m en tercer lloc (33.77) i en un gran segon parcial ha estat capaç de superar la recordista mundial, la neozelandesa Sophie Pascoe (1:11.15) per assolir la segona plaça.


El segon lloc de la nedadora del CN Sant Feliu de Llobregat suposa la cinquena medalla de plata de la natació catalana en el centre aquàtic de Tòquio després de les aconseguides per Toni Ponce (200 m lliures S5 i 100 m braça SB5), Miguel Luque (50 m braça SB3) i Òscar Salguero (100 m braça S8).


En una emotiva cerimònia d’entrega de medalles, Marquès s’ha fos en una gran abraçada

amb les seves dues companyes de podi, la nord-americana Hannah Aspden, que s’ha endut

l’or, i la neozelandesa Sophie Pascoe, que ha fet bronze. El pas pels 50 metres de les tres no

ha pogut ser més igualat: totes dins del segon 33 de la prova.


La propera cita serà aquest dimecres 1 de setembre en la prova de 200 estils SM9. Les

sessions classificatòries estan previstes a les 3 de la matinada i, en cas d’aconseguir plaça

per a la final, aquesta es disputarà a les 11.39 del matí. La cita es podrà seguir en directe a

través del portal d’Internet de rtve.


Acabats els 200 estils quedarà una cinquena i última prova per a la Núria, el dia 2, amb el

4x100 estils que es podrà veure a les 12.59h.


UNA PANDÈMIA DÍFICIL PELS ESPORTISTES D'AIGUA

Malgrat que a la pandèmia els esportistes d'aigua van ser el que més van notar l'aturada perquè segons els experts, i els mateixos protagonistes, necessiten sentir les sensacions de la piscina diàriament per a arribar al seu millor estat de forma. Però davant el contratemps el Comitè Paralímpic Espanyol va enviar màquines als esportistes amb opcions d'anar a Tòquio  perquè puguessin continuar entrenant-se de la manera més eficaç possible. En el cas de Marquès, li va arribat una que li va servir per a simular braçades.


Nuriamarqques

Núria Marquès a Tòquio desprès de la seva primera prova a l'aigüa/@o_nuriamarques



Marquès va néixer amb una discapacitat a la cama esquerra, on el fèmur en aquesta extremitat era més curt que el de la dreta i els metges van decidir amputar-lo i posar-li una pròtesi.

Els referents de Marquès,  han estat altres nedadores paralímpiques espanyoles com Teresa Perales, Sarai Gascón i Michelle Alonso. "Des de petita han estat el mirall que m'ha motivat per a continuar creixent. Elles m'han ajudat a complir els objectius que he aconseguit fins ara i espero que jo també pugui arribar a ser un referent per als nens i nenes que comencin en la natació".

¡Felicitats Núria!


PARALIMPICOS


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE