• Usuario

Les obres del pavelló municipal El Castell d'Esparreguera finalitzaran abans del 30 de setembre

Ja s'ha començat a  collocar el nou parquet del recinte esportiu i ja han acabat els treballs de substitució del lucernari de la coberta, la collocació de la nova illuminació sobre la pista i la impermeabilització dels murs perimetrals.

|

Pavello

Pavelló amb el parquet renovat/ @AjEsparreguera


Ja s'ha començat a  col·locar el nou parquet del recinte esportiu i ja han acabat els treballs de substitució del lucernari de la coberta, la collocació de la nova il·luminació sobre la pista i la impermeabilització dels murs perimetrals. 


L’obra es troba actualment al 70% d’execució i, si no hi ha cap imprevist, es confirmarà la previsió de finalització per aquest mes de setembre.



Les obres d’arranjament del pavelló municipal El Castell avancen a bon ritme i, si no hi ha cap contratemps d’última hora, es compliran les previsions d’enllestir l’actuació abans del 30 de setembre. L’arranjament de la installació es troba en aquests moments al 70% d’execució un cop ja ha estat substituït el lucernari de la coberta, s’han collocat els nous focus que il·luminen la pista i s’ha enllestit la impermeabilització dels murs perimetrals. 


Les obres van iniciar-se el passat mes de juny amb un preu d’adjudicació final de 348.000 euros i una durada inicial prevista de quatre mesos.



L’actuació al pavelló municipal és conseqüència dels danys provocats pels aiguats del maig de 2020, que van malmetre el parquet, els paraments de fusta i el lucernari d’aquest equipament, i que ha obligat a mantenir la installació tancada des d’aleshores. Durant tot el curs passat les entitats esportives sense instal·lacions pròpies, com ara els clubs de futbol sala, handbol, patinatge i gimàstica, van dur a terme les seves activitats en equipaments a l'aire lliure o cedits per altres ajuntaments. Per això, un mes després del temporal, i d’urgència, el Ple va aprovar una modificació de crèdit de 306.000 euros per a fer front a les obres de reparació i, al mes d’agost i en sessió extraordinària, el mateix Plenari va aprovar el projecte d’obres per mirar de guanyar temps en els terminis de tramitació. Un mes més tard, es va dotar de 101.000 euros més el pressupost de l’obra per adequar a normativa la barana exterior de la coberta sobre els vestuaris i fer les millores en la illuminació i la ventilació de la installació.


Després del procés de licitació, adjudicat finalment a les empreses B28 Construccions i Eddab Arquitectura per un import de 340.156 euros i 8.343 euros, iva inclòs, respectivament, els treballs al pavelló municipal varen començar el passat mes de juny. Amb l’estat actual de les obres, la previsió és que les entitats esportives de la vila que en fan ús hi puguin tornar a partir del proper mes d’octubre. Així ho ha assegurat la regidora d’Esports, Glòria González, en declaracions, aquest matí, a Ràdio Esparreguera. González també ha assegurat que des del Servei d’Esports de l’Ajuntament s’està coordinant amb les diferents entitats per a fixar la nova graella amb els horaris d’entrenaments i competicions, que en breu s’acabarà de concretar. Entretant, i per si de cas, segons que ha explicat la mateixa regidora, es mantindran temporalment els convenis signats al curs passat amb els ajuntaments de Monistrol de Montserrat i El Papiol per a l’ús de les seves installacions esportives en el cas de competicions oficials de futbol sala i handbol.


A banda de l’arranjament dels desperfectes ocasionats per les pluges del maig de l'any passat, el Pavelló Municipal també està pendent de la construcció de la sala annexa, que actualment es troba en fase de licitació. El ple municipal va aprovar definitivament en la sessió de febrer el projecte, que es finançarà amb una modificació de crèdit de romanents de tresoreria. Aquest projecte preveu ampliar la capacitat d’espai esportiu del pavelló amb un total de 826 metres quadrats entre planta baixa i primera planta així com adequar l’actual installació pel que fa a l’accessibilitat amb la installació d’un ascensor. L’ampliació del pavelló té un pressupost d’execució material de 1,2 milions d’euros, iva inclòs, i una durada prevista de 10 de mesos a partir del moment de l’adjudicació.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE