• Usuario

​El Servei de Teleassistència de la Diputació de Barcelona intensifica el suport a les persones usuàries davant l'onada de calor

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha intensificat el suport a les persones usuàries més vulnerables durant aquests dies de temperatures extremes que, previsiblement es mantindran fins el diumenge 15 d'agost, davant l'activació del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCITAT) en fase d'alerta per onada de calor.

|

Teleasistencia2

Servei Teleassistència de la Diputació de Barcelona/ @EP


El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha intensificat el suport a les persones usuàries més vulnerables durant aquests dies de temperatures extremes que, previsiblement es mantindran fins el diumenge 15 d'agost, davant l'activació del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCITAT) en fase d'alerta per onada de calor.


Donat que s'han superar els llindars de temperatura extrema a diferents punts del territori de Catalunya, entre els quals s'hi troba la Plana de Vic i s'ha ampliat la previsió del risc a les comarques d'Osona, Berguedà, Anoia, Bages i Moianès. El centre d'atenció del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha rebut l'avís d'alerta per onada de calor per part del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i per aquest motiu, ha intensificant els contactes amb les persones usuàries dels territoris afectats, prioritzant les que són vulnerables per la seva situació de salut o pel fet de viure en habitatges aïllats o amb mancances de refrigeració


Actualment, hi ha un total de 12.410 persones usuàries del servei en les comarques en alerta, de les quals aproximadament el 10% estan valorades amb un risc alt per la seva situació social i/o de salut.



La Diputació engega la campanya de trucades "Consells per fer front a la calor"


S'ha de recordar que aquestes trucades s'emmarquen dins de la campanya de trucades 'Consells per fer front a la calor' que porta activa des de l'1 de juny i que forma part del programa preventiu 'Parlerm de...', a través del qual, durant el 2020 es van fer 184.762 trucades i durant aquest any, es porten realitzades 70.000 trucades.


Des de l'inici de l'estiu, s'han realitzat 7.333 trucades en el marc d'aquesta campanya per donar consells sobre com afrontar la calor relacionats amb la salut per protegir-se en sortir al carrer i per romandre a la llar d'una forma segura. Aquesta campanya telefònica es complementa amb un material de difusió en format de ventall que recull totes les recomanacions davant la calor i que es lliura quan es fan visites de seguiment als domicilis de les persones usuàries.


Des del Servei Local de Teleassistència de la Diputació s'està en contacte permanent amb protecció civil per seguir i coordinar les condicions climàtiques extremes i d'altres esdeveniments adversos que se'n puguin detectar. Durant aquest episodi, el CECAT ha recordat als ens locals s'ha de tenir especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques. És per aquest motiu que el Servei Local de Teleassistència esdevé essencial per la seva tasca preventiva cap a les persones més vulnerables.


El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquillitat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud, discapacitat i/o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes. Actualment aquest servei es presta a 92.782 persones amb la collaboració dels ajuntaments de la província de Barcelona (excepte la ciutat de Barcelona).


El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona respon a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. "Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats". Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE