​Sant Boi té 6 refugis climàtics per protegir la població de l'onada de calor

Actualment és el municipi que més equipaments públics i parcs urbans ha habilitat per formar part de la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

|

Regudi climatic

Accés a un refugi climàtic a Sant Boi/ @AjSantBoi


Sant Boi de Llobregat compta amb sis espais públics, interiors i exteriors, que proporcionen a la ciutadania confort tèrmic, descans i seguretat davant d'episodis meteorològics extrems, com l'onada de calor que estem vivint aquests dies. 


Els parcs de Marianao, de la Muntanyeta i Can Julià, la plaça dels Focs de Sant Joan, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i Can Massallera són els sis refugis climàtics repartits pel municipi, d'un total de 20 a tot l'entorn metropolità.REFUGI2

Refugi climàtic a Sant Boi/ @AjSantBoi


La Xarxa de Refugis Climàtics , inclou dues tipologies de refugis: els interiors i els exteriors. Aquests equipaments compatibilitzen els seus usos habituals amb aquest servei durant els episodis de temperatures extremes. Una situació que, davant d'emergència climàtica en què ens trobem, cada vegada és més freqüent.Els refugis climàtics in teriors estan equipats amb refrigeració, de manera que poden garantir unes condicions adequades per apaivagar la forta calor, amb una temperatura que es manté constant (al voltant dels 26 °C).


Els refugis climàtics interiors estan equipats amb refrigeració, de manera que poden garantir unes condicions adequades per apaivagar la forta calor, amb una temperatura que es manté constant (al voltant dels 26 °C).


Els refugis climàtics exteriors, situats en alguns parcs urbans de la ciutat, disposen d'una regulació tèrmica natural gràcies a la presència d'aigua, de vegetació arbòria densa i d'un terreny permeable que permeten gaudir d'un ambient més fresc, amb una diferencia de temperatura que pot anar d'uns 2-3°C menys durant el dia, fins a 6,5°C menys durant el vespre i la nit. A més, els refugis climàtics exteriors també resulten molt adequats davant la presència, encara activa, de la covid-19 , ja que són espais obe rts i segurs.


Aquests equipaments i espais públics poden acollir la població en general, però es prioritza l?atenció i l?entrada de les persones en situació de vulnerabilitat social i a aquells grups de població de més risc davant les altes temperatures: gent gran, nadons i malalts crònics.Per identificar els refugis s'han collocat cartells a l'entrada de cadascun dels llocs. A cada cartell hi ha un QR amb la informació sobre els diferents refugis de la ciutat i de l'entorn metropolità, així com les seves característiques.


Per identificar els refugis s'han col·locat cartells a l'entrada de cadascun dels llocs. A cada cartell hi ha un QR amb la informació sobre els diferents refugis de la ciutat i de l'entorn metropolità, així com les seves característiques.


SANT BOI MUNICIPI PILOTRefugi3

Espai amb temperatures confortables per les Onades de Calor/ @AjSantBoi


El punt de partida de la xarxa metropolitana de refugis climàtic s, que s'ha estrenat aquest any 2021, és un grup motor (grup de treball) format per l'AMB i set municipis metropolitans, que van impulsar la creació d'aquest projecte. Es tracta dels municipis de Badia del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.


El primer pas del grup motor ha estat la posada en servei dels primers 20 refugis climàtics aquest estiu del 2021, 6 dels quals a Sant Boi. Així, el municipi és actualment el que concentra el 30% del total d?aquests espais.


L'objectiu general de la Xarxa de Refugis Climàtics és que, en un futur, qualsevol persona resident al municipi disposi d'un d'aquests equipaments a menys de 10 minuts a peu des de casa seva.

L'AMB ha obert al seu web un espai de consulta de la XMRC , en el qual hi ha informació sobre què és un refugi climàtic, un inventari i mapa de situació d els refugis i recomanacions per protegir-se durant les onades de calor.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE