• Usuario

Alerta: Nivel 3 de risc d'incendi al Baix Llobregat

Els pròxims dies s’esperen valors de temperatura molt calorosos a la muntanya mitjana i baixa, molt suaus a l’alta.

|

Els pròxims dies s’esperen valors de temperatura molt calorosos a la muntanya mitjana i baixa, molt suaus a l’alta. Caldrà, doncs, no badar amb la hidratació i adaptar la nostra activitat (material, horari, recorregut) als efectes de la calor. A més, la presència de pols en suspensió dificultarà la visibilitat cap a la llunyania. Per això des de Meteo Muntanya demanen que cal valorar  si cal sortir a la muntanya aquest dies, no només per la calor, "sinó especialment també per la situació extrema de perill d’incendis forestals".



Incedirisc2

@Gencat


Si dies enrere l’ambient era prou suau (fins i tot fred a l’alta muntanya en algun moment) per ser la canícula, aquesta setmana s’ha anat girant la truita i ara tenim per endavant un episodi d’onada de calor amb tots els ets i uts. 


Així, l’avanç pels pròxims dies, des d’avui i inclòs tot el cap de setmana, té la temperatura alta com a element a destacar, clarament per sobre del que tocaria en aquestes dates, que ja és calorosa en condicions normals. I és que es poden superar els 40ºC a l’interior i a les valls del Prepirineu, mentre que a l’alta muntanya, on els registres tèrmics seran els més confortables, se superaran els 20ºC ben bé fins a 2.500 m. Consulteu l’avís de Situació Meteorològica de Perill per més detalls, i recordeu que al Predicció cims teniu encara més informació per planificar amb cura la vostra ascensió.


En definitiva caldrà adaptar la nostra activitat a aquesta onada de calor per evitar les conseqüències d’un sobreescalfament corporal. 


Una bona hidratació, roba fresca i transpirable, evitar els sectors solans, i prioritzar la nostra activitat durant l’inici i el final del dia són mesures que ens ajudaran a evitar ensurts. Són dies a no confiar-se, sobretot, si feu activitat física intensa, i per valorar seriosament si no és millor posposar la vostra activitat prevista a la muntanya mitjana o baixa si no podeu evitar les hores de més calor.


Per altra banda, amb l’arribada de la calorada, també el cel s’ha enterbolit amb pols en suspensió d’origen nord-africà. Això farà que els dies vinents no destaquin, precisament, per les vistes diàfanes des dels cims (almenys, si el què busquem és identificar altres pics i indrets a la llunyania).




Finalment comentar que al llarg d’aquests dies i, potser, durant el cap de setmana no es poden descartar ruixats dispersos, locals (sempre amb fang), sobretot cap a la meitat oest i Pirineu, però que, com ha fet aquest matí cap a les muntanyes del litoral sud, podrien ser en altres sectors. En general sembla molt poca cosa, però cal dir que els models, en aquestes situacions amb masses d’aire d’origen africà, a vegades van una mica despistats. 


En tot cas, entre avui i demà que no us sorprengui l’arribada d’algun xàfec per ponent, que potser no portarà molta precipitació, però sí alguns llamps i fins i tot ratxes de vent fort. Divendres, en canvi, sembla que no plouria enlloc. Dissabte i diumenge, tampoc esperem gaire cosa, però potser creixeran algunes nuvolades de tarda al Pirineu, o fins i tot arribi de nou algun xàfec des de l’Aragó durant la tarda o ja al vespre (a tenir en compte sobretot cap al Pirineu i Prepirineu occidental, o als Ports). En tot cas, divendres, ja immersos en aquesta calorada, podrem donar més detalls de les condicions de cara al cap de setmana i com es poden comportar aquests ruixats, si és que s’arriben a produir, ara mateix la incertesa és força alta.


Afegir que, com sabeu, la situació és complicada pel que fa al Perill d’Incendis als nostres massissos, de manera que us podeu trobar sectors amb l’accés tancat o restringit. Aquesta també és una bona raó per valorar si són bons dies per sortir al medi natural i potser posposar per més endavant la vostra activitat prevista.

Ola de Calor: La Generalitat prohíbe campamentos y usar maquinaria en 278 municipios
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE