• Usuario

L'Ajuntament del Prat destina enguany 32.000 euros als ajuts per pagar l'IBI del 2021

En el marc de l'estratègia "Ara més que mai, el Prat" per reimpulsar la ciutat front a l'impacte de la pandèmia, l'Ajuntament ha reforçat aquests ajuts, adreçats a persones amb dificultats econòmiques, com les que es troben en atur de llarga durada i les de famílies monomarentals o pensionistes amb escassos ingressos.

|

Ajelprat

@EP


L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha reforçat enguany els ajuts per al pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI), adreçats a diferents collectius de persones amb dificultats econòmiques. Entre elles, es troben les persones en atur de llarga durada i les de famílies monomarentals o pensionistes amb escassos ingressos. Concretament, enguany s'atorguen ajuts a 249 persones, per un valor total de 32.042 €.


Aquests ajuts cobreixen fins al 50% de la quota de l'IBI per a béns immobles de naturalesa urbana i es van posar en marxa l'any 2015, després de l'impacte que havia tingut prèviament l'esclat de la crisi econòmica entre les rendes familiars. Des d'aleshores, el seu nombre de sollicitants i beneficiaris i la dotació econòmica corresponent ha seguit una tendència continuada a l'alça, que contribueixen a explicar diversos factors: el major grau de coneixement dels ajuts entre la ciutadania, l'augment de necessitats socials en el context de la crisi i de la pandèmia de la covid, etc.


Entre 2015 i 2021, el nombre de beneficiaris dels ajuts s'ha triplicat, passant de 82 a 249, i la seva dotació econòmica ha passat de 9.525 euros a 32.042 euros (+236%). En el context de la pandèmia, ha continuat aquesta tendència a l'alça, que ja es registrava prèviament.


Els requisits per optar a aquests ajuts estan relacionats amb criteris de renda i socioeconòmics fixats en funció del salari mínim interprofessional i el nombre de membres de la llar. Les persones beneficiàries també han de complir alguna de les situacions descrites anteriorment (atur de llarga durada, durant 540 dies o més; pensionistes o famílies monomarentals), estar empadronades al Prat i constar com a contribuents de l'IBI per a l'any en què se sollicita l'ajut en relació al seu habitatge de residència habitual. Enguany, de les 318 sollicituds presentades, s'han concedit el 78% (249). La resta s'han desestimat en no complir els requisits de la convocatòria.



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE