• Usuario

​Sant Boi comptarà amb un autobús 100% elèctric per la futura línia de Bus Metropolità M8 de la C-245

L’AMB i els cinc ajuntaments metropolitans implicats han provat un model d’autobús de zero emissions que recorrerà en el futur el tram de Cornellà a Castelldefels

|

Nova lineabus

Presentació del bus elèctric/ @Ajuntament Sant Boi


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Castelldefels, Gavà i Viladecans han participat en la prova pilot de circulació d’un autobús elèctric articulat per l’eix de la carretera C-245.


L'autobús és un model MAN Lion's City 18E, 100% elèctric i articulat. La prova del vehicle, que porta el distintiu Ecobus, servirà per analitzar-ne el consum d'energia de cara a la futura línia de Bus Metropolità M8 , que circularà pel futur nou eix de la C-245. El vehicle disposa d’unes bateries de 640 kWh, situades al sostre, que es carreguen de nit a les cotxeres.


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, s'ha referit a aquest vehicle com " un bon exemple del nou model sostenible de transport públic per a la mobilitat metropolitana, plenament en la línia de l'aposta de Sant Boi per la sostenibilitat".


“Estem analitzant i comprovant l’evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C 245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus”, ha exposat Antoni Poveda, durant la visita. “Necessitem vehicles d’aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d’aquest eix ”, ha afegit.


El Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2024, full de ruta de la mobilitat de l'organisme metropolità, demana la renovació de la flota i les millores del servei de bus metropolità l’AMB per seguir impulsant el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE