• Usuario

Sant Climent de Llobregat es prepara per a possibles incendis forestals

Ja es plantegen, en tot cas, altres actuacions en altres espais de la població

|

Dotacions dels Bombers treballen en l'incendi de Sant Esteve Sesrovires

@EP


Un hivern i una primavera amb poques pluges provoquen que el Baix Llobregat, l’Alt Penedès o el Vallès Occidental se sumin a la preocupació habitual per l'increment del risc de patir incendis forestals, tal com passa en altres zones com les Terres de l’Ebre, Tarragona o la part sud de la Catalunya central.


Paral·lelament, des de Sant Climent de Llobregat s’incrementen les actuacions preventives. Així, en aquesta ocasió, s’han estès a l’estiu els treballs de manteniment de les franges de protecció i en aquests moments es treballa en l’entorn del polígon industrial Roquetes, del poliesportiu i de la masia Can Bonet i de la zona dels Hortets. Ja es plantegen, en tot cas, altres actuacions en altres espais de la població.


A aquest treball de prevenció cal sumar el manteniment que realitzen durant tot l’any els bombers voluntaris de la bassa situada al Camí Ral destinada a proveir d’aigua en cas que es registri un incendi a la zona, i l’actuació puntual sobre la vegetació que han realitzat tant l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) com els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) dels bombers. A més, durant aquests dies s’estan incrementant les guàrdies preventives tant de bombers com de l’ADF.


En el marc de les actuacions destinades a evitar incendis i reduir el seu impacte al nostre entorn, cal destacar el recent acord entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els Bombers de la Generalitat. La proposta de col·laboració, signada per l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, com a vicepresident de l'AMB, consisteix a elaborar conjuntament les denominades fitxes FOER, un instrument de prevenció d'incendis forestals que recopila informació actualitzada sobre l'estat i les característiques de les urbanitzacions residencials.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE