Molins de Rei construeix dues noves basses d'infiltració per a recarregar l'aqüífer del Llobregat

Es tracta de la creació de dues noves basses d'infiltració, de diferents formes i mesures, que s'alimenten de l'aigua del mateix riu i que, a través de la seva permeabilitat, recarreguen l'aqüífer que hi ha al subsòl. D'aquesta manera, es garanteix la disponibilitat d'aigua de l'aqüífer amb previsió d'episodis d'escassetat hídrica.

|

@Ajuntament de Molins de Rei


Les obres de construcció de dues basses al riu Llobregat, han rebut la visita de Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, Àlex Herrero, regidor de Medi Ambient i Ramon Sánchez, primer tinent d'alcalde. Unes obres enmarcades dins del projecte “AQÜÍFER Instruments innovadores per a la gestió integrada de les aigües subterrànies en un context d'escassetat creixent de recursos hídrics", i està cofinançat per la CUADLL i pel programa Interreg SUDOE a través dels Fons Europeus de Desenvolupament regional (FEDER), que pretén millorar la infiltració de l'aigüa del riu a l'aqüífer.


Es tracta de la creació de dues noves basses d'infiltració, de diferents formes i mesures, que s'alimenten de l'aigua del mateix riu i que, a través de la seva permeabilitat, recarreguen l'aqüífer que hi ha al subsòl. D'aquesta manera, es garanteix la disponibilitat d'aigua de l'aqüífer amb previsió d'episodis d'escassetat hídrica.

Enric Queralt, el director tècnic de la Comunitat d'Usuaris d'Aigües del Delta del Llobregat, explica que “en termes de quantitat, la nostra voluntat és tenir l'aqüífer sempre ple, perquè si vénen afanyades, tinguem l'oportunitat de treure més aigua i poder resoldre l'augment de la demanda. I en terme de qualitat, l'aigua del riu Llobregat ha millorat en els últims 30 anys progressivament i és apta per a poder recarregar l'aqüífer, a pesar que encara li queda molt camí”.

La Comunitat d'Usuaris d'Aigües del Delta del Llobregat assegura que la posada en marxa d'aquest projecte suposarà una millora per a la biodiversitat de la zona, a causa de la creació de tres noves basses amb làmina d'aigua permanent. 


Es preveu que les obres finalitzin el setembre de 2021 i que, a l’octubre, ja hi hagi aigua a les basses.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE