Ferrocarrils millora el túnel entre les estacions de Cornellà, d’Almeda i Cornellà Riera

|


Una de les parts del túnel on s’actuarà. @fgc


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicia avui les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia, entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, que obliguen a modificar el servei de trens d’aquesta línia fins al dia 9 de setembre. Els treballs consisteixen en la substitució estructural de la llosa de la contravolta del túnel (entre els pk 5+430 i 5+970) i la installació d’una nova via en un tram d’uns 600 metres (entre els pk 5+328 i 5+970) per tal de millorar la fiabilitat de les circulacions. Aquesta actuació s’emmarca dins del constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, installacions i localitzacions que duu a terme Ferrocarrils per seguir donant un servei de qualitat als usuaris.


20210706 034154 (1)

El túnel i les vies entre Almeda i Cornellà Riera. @fgc


D’aquesta manera, a partir del 8 d’agost s’actuarà a la via 2. Es reforçarà tota l’estructura del túnel amb una nova contravolta superposada a l’actual i de 45 cm de gruix. També s’aixecarà la via actual, que és de balast, i se’n collocarà una de nova en placa formigonada, facilitant d’aquesta manera el manteniment de la infraestructura. A partir del dia 9 d’agost i fins al 9 de setembre, la via 2 ja quedarà operativa i es realitzarà la mateixa actuació a la via 1. Els treballs, amb un pressupost d’1,9 milions, es duran a terme tots els dies de la setmana.

Trens en composició doble per assegurar el màxim servei

Els trens circularan en via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, fet que obliga a modificar els horaris, excepte en els dos ramals de la línia Llobregat-Anoia, concretament entre Manresa i Olesa de Montserrat i entre Igualada i Sant Esteve Sesrovires, que es mantenen.

Pel que fa a la resta del servei, els trens que surten i entren de Pl. Espanya passen de 15 trens/hora/sentit a 8 trens/hora/sentit en hora punta. Tanmateix, per tal d’oferir el màxim de places disponibles, es reforça el servei amb trens en composició doble (6 cotxes en comptes de 3).


Els horaris del cap de setmana i festius també canvien però mantenint les freqüències habituals. Tots els trens faran parada a totes les estacions del seu recorregut i l’estació d’Almeda tindrà operativa només una andana: en la primera fase serà l’andana 1 i durant la segona, l’andana 2. Els nous horaris es poden consultar al web i a l’app d’FGC així com a les vitrines de les estacions.


Per realitzar l’operativa en via única s’ha fet un nou enclavament electrònic a l’estació d’Hospitalet. De fet, FGC està realitzant els treballs previs d’aquesta actuació des del mes de gener.

Aquests treballs s’han programat durant els mesos d’estiu, quan la demanda a les línies metropolitanes disminueix per les vacances, per minimitzar al màxim l’afectació a les persones usuàries.COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial