Gavà finalista dels European Green Leaf Award

|

Gavà és l’única ciutat de l’Estat espanyol que ha estat escollida com a finalista dels propers premis European Green Leaf. Uns guardons que atorga la Comissió Europea per reconèixer la tasca de les administracions municipals en la construcció de la resiliència urbana i la sostenibilitat. Una tasca que, com remarca la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, pren especial rellevància en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica sense precedents. Logo  Gavu00e0 finalista

Les ciutats seleccionades comparteixen el compromís d’afrontar els reptes ambientals i urbans, demostrar que és possible construir espais urbans verds. Com destaca el comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, “cal un canvi sistèmic a les nostres societats i economies. Tots tenim un paper a jugar, però en particular les nostres ciutats que, malgrat aquests moments difícils, estan prenent la iniciativa per fer del seu entorn urbà llocs de vida millors i més saludables”. 


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Gavà hagi estat seleccionada com una de les ciutats finalistes. En concret, Gavà opta al premi “European Green Leaf”, per a ciutats entre 10.000 i 100.000 habitants. Competeix amb Bistrița (Romania), Elsinore (Dinamarca), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos).


Segons Sánchez, “aquest és un reconeixement més a la forta aposta que fa Gavà i tot l’equip de Govern per tal d’aconseguir fer de la nostra ciutat un espai més amable, més vivible, més verd, i en definitiva més compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Fa anys que ens vam marcar com a full de ruta l’agenda de la sostenibilitat en el disseny de la ciutat i en l’aplicació d’accions que apliquem a tots els àmbits de les nostres polítiques, tant en l’àmbit social com a l’econòmic, l’urbanístic i el mediambiental”.


L’alcaldessa ha afegit que més enllà que Gavà s’emporti finalment el guardó, “només pel fet de ser reconeguda com a finalista entre unes candidatures que han estat molt potents ja és motiu d’orgull”. La ciutat guanyadora rebrà un premi de 200.000 euros. Els premis econòmics s’utilitzaran com a contribució a la implementació d’iniciatives i mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental de les ciutats.


European Green Leaf 2022 finalists


La Comissió Europea també ha desvetllat les quatre finalistes del títol de Capital Verda Europea: Helsingborg (Suècia), Cracòvia (Polònia), Sofia (Bulgària) i Tallinn (Estònia). La guanyadora d’aquesta categoria rebrà un premi econòmic de 600.000 euros. 


Les 10 ciutats finalistes a les dues categories entren ara a la fase final del concurs: convèncer un jurat internacional del seu compromís seriós amb el desenvolupament urbà sostenible, la seva capacitat d’actuar com a model a les altres ciutats i la seva estratègia de comunicació i interacció amb els seus conciutadans. Els guanyadors del títol European Green Capital i European Green Leaf es desvetllaran el 9 de setembre a Lahti (Finlàndia), la capital verda europea d’enguany.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE