El gavanenc David Tripiana creurarà nedant el Canal de Menorca per ajudar als malalts de fibrosi quística

David Tripiana és aficionat a las curses en aigües obertes.

|


DavidtripianaEl gavanenc David Tripiana ha participat cinc vegades en la travessia que dona la volta per etapes a l’illa de Formentera. Una prova esportiva solidària, en la que es recapten diners per la Fundación Respiralia,  que ajuda als malalts de fibrosi quística.


Enguany el nadador ha decidit ajudar aquest estiu creuant nedant el Canal de Menorca, que separa les illes de Mallorca i Menorca


Cal tenir present que les normes d’aquest tipus de proves són molt estrictes: la travessia es fa sense neoprè, només amb banyador, casquet de bany i gafes. El nadador anirà acompanyat en tot moment de dues embarcacions, una nau nodrissa i un caiac, que el viligaran i li donaran els avituallaments necessaris que consistiran en un plàtan o dàtils o una beguda isotònica cada 40 minuts.


Es tracta d’un recorregut d’uns 37 quilòmetres tot i que, la distància oscil·larà depenen del dia i pot  allargar-se fins els 40 quilòmetres.El repte solidari tindrà lloc entre el 15 i el 25 de juliol, perquè depenent de les corrents la sortida srà des de Mallorca o de Menorca per tal de trobar el millor dia que ens deixi sortir amb condicions meteorològiques segures.


La temperatura de l’aigua en aquestes dates sol estar al voltant dels 25 graus,  i el més segur és que l'esportista surti entre les 4 i les 6 del matí.


 Respecte al temps que pot trigar en creuar el Canal és relatiu  el rècord més ràpid està en 9 hores 24 minuts, i el més llarg en 28 hores. Encara que la nadador li agradaria fer-lo en 11 hores.


Els avituallaments estan previstos cada 40 minuts però 

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE