• Usuario

El Suprem considera "indefinits no fixos" a 60.000 interins i s'hauran de convocar concursos públics

El Tribunal Suprem ha canviat les regles del joc per a milers i milers d'interins. Si porten més de tres anys cobrint una vacant, passaran a considerar-se indefinits no fixos. D'aquesta manera, si perden la plaça, podran reclamar judicialment una indemnització. 

|


Interinoshospitalsanitarios

@EP


El Tribunal Suprem ha canviat les regles del joc per a milers i milers d'interins. Si porten més de tres anys cobrint una vacant, passaran a considerar-se indefinits no fixos. D'aquesta manera, si perden la plaça, podran reclamar judicialment una indemnització.


Així s'obre la porta perquè les diferents administracions resolguin d'una vegada per totes aquest problema. Molts interins que fa anys que treballen a l'administració poden perdre la plaça si es convoquen concursos públics. I reclamen que es tinguin en compte els mèrits.


LA GENERALITAT TÉ 60.000  INTERINS


La Generalitat té uns 60.000 interins, més d'un terç de tot el personal (sense incloure personal d'ajuntaments, diputacions i administració de l'Estat), i a Espanya es calcula que ara n'hi ha més de 700.000. Hi ha molts sectors, com el de l'educació o la sanitat de les comunitats autònomes, on les xifres de personal interí es disparen, i entre els assistents socials hi ha més interins que funcionaris amb plaça.


La sala quarta del Tribunal Suprem dona resposta així a una sentència del Tribunal de Justícia de la UE, molt crítica amb l'alta taxa de temporalitat a les administracions espanyoles. En la seva sentència, el Suprem reconeix de facto un abús per part del sector públic, perquè considera "injustificadament alta" una durada de l'interinatge superior als tres anys.


ARA SÓN INDEFINITS NO FIXOS


Aquest és un terme jurídic que defineix els treballadors públics que no són fixos en plantilla, però tenen els mateixos drets laborals que els indefinits (promocions internes, etc.). Ara bé, ocupen una vacant que s'ha de cobrir, i si per concurs públic no guanyen la plaça, han de deixar el lloc de treball. Segons alguns advocats, la sentència del Suprem donaria peu a cobrar una indemnització per any treballat.


La sentència ja avisa que cada plaça d'indefinit no fix s'haurà de regularitzar mitjançant un concurs públic. 


El cost d'indemnitzar milers i milers de treballadors pot portar les diferents administracions a convocar concursos de mèrits, on es tindrà en compte l'experiència dels interins o concursos oposició, amb exàmens.


Justament aquest dilluns, la consellera de Funció Pública, Laura Vilagrà, ha assegurat en una compareixença al Parlament que un dels grans reptes que té aquesta legislatura és l'estabilització dels interins. Tot i que ha reconegut que no es podrà fer amb tots en quatre anys, ha considerat que "sí que es podran posar les bases, el calendari i la priorització. Ho farem amb molt de diàleg amb tots els afectats i també amb el Parlament, amb la proposició de llei d'estabilització de les treballadores i els treballadors del sector públic."

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE