• Usuario

El Clínic implanta un nou stent cobert per tractar la malaltia arterial perifèrica

Aquest innovador dispositiu vascular representa una millora substancial en el tractament de la malaltia obstructiva i aneurismes arterials.

|

Clinic



L'Hospital Clínic de Barcelona ha estat pioner en el Sistema Nacional de Salut (SNS) i un dels primers centres sanitaris del món a l'utilitzar un nou stent cobert amb ePTFE (politetrafluoroetilè expandible, un material que canalitza el flux sanguini) indicat per al tractament de pacients amb malaltia arterial perifèrica, com oclusions (arteriosclerosi) en les artèries ilíaques i renals, trencaments, aneurismes i fístules.


La malaltia arterial oclusiva és un problema circulatori en el qual l'obstrucció arterial redueix el flux sanguini conduint a la isquèmia i necrosi o gangrena. L'aneurisma és una dilatació anormal d'una artèria, que pot provocar el seu trencament. Si es compara amb la cirurgia oberta, l'stent cobert representa una alternativa terapèutica mínimament invasiva que comporta una millora en el tractament, associant-se a menys complicacions i a una ràpida recuperació i millorant així la qualitat de vida dels pacients.


"L'evolució tecnològica ha estat i és constant, amb una clara vocació de perfeccionament per ser igual d'eficaç que una cirurgia clàssica o oberta i amb el menor trauma possible per al pacient", assenyala el Dr. Vicenç Riambau, cap de Cirurgia Vascular de l'Institut Cardiovascular del Clínic.


El nou stent cobert, dissenyat per l'equip d'I + D de iVascular, és un pas més en l'evolució tecnològica per a la millora de el tractament de la malaltia arterial perifèrica. L'innovador disseny del component metàllic de l'stent que s'utilitza i la seva cobertura polimèrica de ePTFE assegura el tractament de la lesió de manera eficaç, precisa i segura.


Aquest nou stent cobert expandible per pilota "ofereix una elevada flexibilitat per adaptar-se a les artèries més tortuosos i és l'únic stent cobert amb marcadors radiopacos, el que li atorga una excepcional visibilitat, facilita la seva navegació i fa que destaqui per la seva gran precisió", afirma el Dr. Riambau, que ha collaborat en el disseny de el dispositiu donada la seva elevada experiència en intervencions endovasculars.


El primer cas ha estat realitzat per l'especialista, que afirma que "les primeres experiències clíniques han estat excellents, demostrant les bones característiques i comportament de l'stent".

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE