​Les platges obertes i tancades per la revetlla de Sant Joan 2021

El litoral metropolità es prepara per viure una revetlla de Sant Joan diferent, amb algunes platges tancades i un seguit de mesures i controls derivats de la situació de covid-19, malgrat la millora evident dels indicadors epidemiològics. 

|

Platja23

@AMB


Aquesta pandèmia ha implicat la necessitat d’una coordinació intensa i especial entre el Servei de Platges de l’AMB, els equips tècnics municipals i la policia local dels vuit ajuntaments metropolitans, per tal de planificar les actuacions i els dispositius en aquesta nit tan especial i  demanen la col·laboració ciutadana per respectar aquest entorn natural i les seves instal·lacions, mantenir les platges lliures de residus i cuidar les zones dunars protegides.


També es fa una crida a respectar les mesures preventives que recull Protecció Civil: evitar aglomeracions en espais no controlats i activitats no organitzades i celebrar la festa en grups reduïts d’amics i familiars. També serà imprescindible la triple fórmula distància-mans-mascareta, amb l’objectiu d’evitar possibles contagis.


DISPOSITIU ESPECIAL PER A LA REVETLLA DE 2021


Aquest operatiu especial ha requerit una feina prèvia de coordinació, preparació i prevenció. Des d’aquest passat cap de setmana els ajuntaments estan fent actuacions preventives i explicant les restriccions a les platges durant la nit de Sant Joan a través de megafonia, mitjans de comunicació i xarxes socials.


En relació amb la gestió de les platges, l’AMB també ha fet tasques prèvies de prevenció i augment de la seguretat: per exemple, ha retirat material com passeres o xarxes de vòlei, que són susceptibles de patir bretolades i poden ser elements potencials de perill.


Durant la nit de la revetlla, els cossos de seguretat realitzaran controls previs als accessos a les platges per evitar fogueres, i quedarà totalment prohibida l’entrada de begudes alcohòliques, tendes de campanya i aparells musicals.


Les platges tancades al públic són les de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat. Viladecans i Sant Adrià de Besòs presenten unes casuístiques específiques, mentre que Barcelona, Badalona i Montgat mantindran les platges obertes.


RELACIÓ DE PLATGES TANCADES I OBERTES


  1. Castelldefels. Tancades.
  2. Gavà. Tancades.
  3. El Prat de Llobregat. Tancades.
  4. Viladecans. Tancades, excepte per als usuaris del bar de platja, que podran entrar-hi exclusivament per accedir al local, que ha de tancar a la 1 de la matinada i tindrà un aforament de dotze taules per a 4 comensals (48 persones en total).
  5. Sant Adrià de Besòs. La platja del Litoral roman tancada des del 29 de maig amb caire preventiu, mentre que la platja del Fòrum estarà oberta, però amb accés blindat per als vehicles amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.
  6. Barcelona. Obertes. A la zona litoral s’impedirà l’estacionament indegut de caravanes, autocaravanes, furgons i altres vehicles que es puguin utilitzar per a possibles acampades o bé com a magatzems de begudes per abastir venedors ambulant, o bé com a llocs per pernoctar. Els estacionaments al passeig marítim de la Nova Icària i del Bogatell, entre els carrers Arquitecte Sert i Llacuna, i a les antigues esplanades de les platges de la Nova Mar Bella i de Llevant, estaran tancats, excepte una zona reservada per a mobilitat reduïda. Pel que fa a la Barceloneta, la Guàrdia Urbana canalitzarà els fluxos d’accés a la platja i hi facilitarà l’entrada pels extrems. També augmentarà la presència al barri per tal d’assegurar el descans dels veïns.
  7. Badalona. Obertes, tot i que es tanca l’accés en vehicle al litoral amb l’objectiu de facilitar, si cal, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i extinció d’incendis. Per motius de seguretat, el consistori recomana utilitzar el pont elevat sobre la via del tren del carrer del Torrent Vallmajor només com a zona de pas sense aturar-se.
  8. Montgat. Obertes. A partir de les 20.00 h, però, no es podrà accedir en cotxe als aparcaments adjacents de les platges.


NETEJA DE PLATGES I SERVEI DE NITBUSDesprés de la celebració, el Servei de Platges de l’AMB, en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, posarà en marxa un dispositiu especial per fer una neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6.00 h del matí, amb l’imprescindible suport de les policies locals, per tenir la majoria de les platges llestes per als usuaris a les 9.30 h del dia 24. A continuació, les feines amb equips de reforç continuaran ininterrompudament fins la nit del 25 de juny.


El servei de Nitbus tindrà reforços a la línia N28 (amb una freqüència de 10 minuts i busos articulats), N9 (amb busos addicionals entre Santa Coloma de Gramenet i Can Ribó, a Badalona) i vehicles de reserva a Plaça Catalunya. El servei de Nitbus és el bus nocturn de la metròpolis de Barcelona. Arriba a 18 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb una freqüència de pas de 20 minuts. 

Viladecans obrirà la seva platja per la revetlla de Sant Joan a residents
Castelldefels té la millor platja per gaudir d’aquest estiu

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE