Prova pilot de pavimentació dels escocells per evitar la proliferació de vegetació i facilitar la neteja

|

@Ajuntament Sant Boi


L'Ajuntament ha iniciat a diferents escocells de la ciutat una prova pilot que forma part de la campanya Cuidem Sant Boi. Un sistema de pavimentació innovador permet evitar la proliferació descontrolada de vegetació, facilitar la neteja i guanyar espai per a la mobilitat de vianants a l'espai públic, tot disminuint el risc d'accidents. La prova es du a terme en carrers estrets on habitualment hi ha molta afluència de persones.


Aquesta solució, que forma part del Pla d'acció del verd urbà de Sant Boi, consisteix a cobrir l'escocell amb un paviment flexible i permeable, que no interfereix en el creixement i la cura de l'arbre ja que no impedeix que hi passin l'aigua i l'oxigen.


D'aquesta manera, el forat de l'escocell queda tapat i s'anivella el paviment de tota la vorera, guanyant-se espai per facilitar el pas de les persones i disminuir el risc de possibles accidents sense perjudicar la vida dels arbres. Un tractament durant la collocació del paviment dificulta que posteriorment hi creixin herbes, tot facilitant també la neteja.


Aquesta prova pilot municipal es du a terme durant aquest mes de juny als diferents barris del municipi (concretament, als carrers de Miquel, Lluís Companys, Cardenal Vidal i Barraquer i Ignasi Barraquer). Si la prova obté els resultats esperats, aquesta solució es podria estendre gradualment a més zones de la ciutat.


Mitjançant la campanya Cuidem Sant Boi, l'Ajuntament segueix treballant per aconseguir espais urbans de qualitat i millorar l'experiència urbana dels carrers i places de Sant Boi.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE