Els cinc municipis afectats per la Zona de Baixes Emisions, l'AMB i la Generalitat acorden una moratòria de sis mesos més

|

ZBE infografiaEls cinc municipis metropolitans que integren la ZBE Rondes de Barcelona (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han acordat ampliar, durant 6 mesos més, la moratòria de la ZBE Rondes BCN per als vehicles pesants (N2, N3, M2 i M3), atenent les circumstàncies socioeconòmiques derivades de la crisi sanitària de la covid-19.


La crisi econòmica persistent ha dificultat la renovació del parc de vehicles pesants i altres tipus de vehicles singulars que, per les característiques específiques de personalització o adaptació a un servei concret, tenen un cost d’adquisició més alt que altres tipus de vehicles o uns terminis de fabricació més llargs. Per aquest motiu, les administracions, després de diferents converses amb els sectors afectats, han acordat allargar 6 mesos més cadascuna de les moratòries vigents a data d’avui.


Per tant, els nous terminis són els següents:


  • Camions i autocars petits (vehicles N2, N3 i M2), la moratòria s’amplia 6 mesos a comptar des del final de la moratòria vigent, és a dir, fins a l’1 de gener del 2022. La moratòria inicial acabava l’1 de juliol del 2021.


  • Autocars de transport col·lectiu (vehicles M3), la moratòria s’amplia 6 mesos a comptar des del final de la moratòria vigent, és a dir, fins a l’1 de juliol del 2022. La moratòria inicial acabava l’1 de gener del 2022.


La ZBE Rondes de Barcelona s’ha adaptat a la situació que estem vivint, per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la covid-19 i acompanyar la ciutadania i els diferents sectors econòmics en el procés de recuperació.


L’aprovació aquest mes de maig de la nova Llei del canvi climàtic i la transició energètica obliga totes les ciutats d’Espanya de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes, com a mesura essencial per millorar la qualitat de l’aire, abans del 2023, a més de fomentar decididament els desplaçaments sostenibles a peu, en bicicleta i en transport públic.


Informació i registre: https://www.zbe.barcelona/


Preguntes freqüents ZBE Rondes BCN: https://www.zbe.barcelona/zones-baixes-emissions/faqs.html

Els cinc municipis afectats per la Zona de Baixes Emisions, l'AMB i la Generalitat acorden una moratòria de sis mesos més

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE