• Usuario

¿L'Hospital Clínic, Hospital del Mar i Sant Pau en fase d'externalització dels serveis d'esterilització?

En els darrers dies des de CCOO i UGT han rebut diverses informacions respecte a l’inici d’un procés d’externalització dels serveis d’esterilització dels diferents hospitals públics catalans: Hospital Clínic, Hospital del Mar, Sant Pau i Parc Taulí. 

|

Manifestants a la plaça Sant Jaume (Barcelona) en protesta contra la privatització de la sanitat

@europapress


En els darrers dies des de CCOO i UGT han rebut diverses informacions respecte a l’inici d’un procés d’externalització dels serveis d’esterilització dels diferents hospitals públics catalans: Hospital Clínic, Hospital del Mar, Sant Pau i Parc Taulí. 


Aquesta externalització suposa que la societat mercantil de Coordinació Logística Sanitària, AIE (CSL) recollirà el material als centres per traslladar-lo a la seu de Santa Perpétua i retornar-lo un cop tractat.


Aquesta externalització anomenada “SOLUCIÓ COMUNA, INTEGRAL I PERSONALITZADA PER A L’ESTERILITZACIÓ D’INSTRUMENTAL QUIRÚRGIC”, suposa segons CCOO enfortir el model de privatitzacions de serveis a la Sanitat Pública Catalana. L’objectiu és minimitzar els recursos humans i materials mitjançant una fórmula mixta público-privada, tirant molt a privada, que fomenta l’opacitat absoluta i un deteriorament de les condicions de les treballadores i treballadors que consolida la figura del “treballador pobre”.


Per altre banda fons d'UGT afirmen amb preocupació que els polítics o gestors promouen amb freqüència l'externalització o privatització de serveis sanitaris en nom d'una falsa i no demostrada eficiència, desconfiant dels professionals de la sanitat pública i llançant-se als braços d'interessos espuris, sense reconèixer el seu propi fracàs en la gestió.


Pel que fa a la qualitat del servei, afirma CCOO que hi ha diferents experiències d’externalització a la sanitat pública catalana, que han acabat amb noves internalitzacions degut als desastrosos resultats. En conseqüència, entenem que aquest servei ha de continuar essent 100% públic i, en el cas de voler crear noves eines de gestió i coordinació sanitàries, s’ha de contractar directament nous empleats públics.


Per la seva banda el sindicat UGT desconfia amb xifres propies del portal de transparència de la societat mercantil de Coordinació Logística Sanitària, AIE (CSL), que s'encarregaria del servei d'esterilització. Aquesta disposa d’un total de 49 treballadors i un volum de negoci d’aproximadament 2,4 milions d’euros, de la que en costos de personal acredita aproximadament 1,5 milions d’euros i 700.00 euros en lloguer d'espais i materials, sense que consti cap conveni subscrit amb entitats que puguin justificar ingressos per activitat. A la plantilla no consta cap treballador amb titulació sanitària que garanteixi la correcta esterilització del material i, a més sembla que estan adscrits al conveni de transports i no al de sanitat, el que significa sous molt més baixos.


Finalment, des de CCOO afirmen "que no volem tornar a èpoques passades on un dels objectius del Govern de la Generalitat era privatitzar el model de sanitat pública catalana. El que cal és internalitzar serveis ja que son els que enforteixen el sistema públic de salut".


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE