• Usuario

El cementiri de Sant Joan Despí habilita un espai memorial dedicat al dol de nadons morts

En aquest espai, les famílies que han passat per aquest tràngol podran tenir un espai per mantenir viu el record del fill perdut.

|

Placa dol gestacional i perinatal 1

@ajSantjoanDespí


El cementiri de Sant Joan Despí ha habilitat un espai dedicat al dol gestacional i perinatal per recordar els nadons morts abans de néixer o al poc temps de néixer. 


D'aquesta forma, les famílies que han passat per aquest tràngol podran tenir un espai per mantenir viu el record del fill perdut.


El memorial és un espai amb arbres, plantes, bancs i una placa de record. A la placa es pot llegir 'Espai en memòria dels infants que mai van veure la llum' juntament amb les frases:

"L'amor comença abans de néixer i perdura més enllà de l'absència. La vostra empremta estarà gravada sempre en els nostres cors."


La mort perinatal és la que es produeix des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies després del naixement. La pèrdua d'un fill o filla durant l'embaràs, el part o els primers dies de vida és un fet molt traumàtic per a les famílies.


Amb la creació d'aquest memorial al cementiri, l'Ajuntament de Sant Joan Despí vol ajudar les famílies a tenir un racó especial de record i, alhora, contribuir a visibilitzar el dol gestacional i perinatal, una realitat sovint silenciada.


L'habilitació d'aquest espai s'ha fet complint un acord pres pel Ple municipal per tal de dedicar un espai al dol gestacional i perinatal.   

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE