Viladecans i Aigües de Barcelona col·laboren en l'ajut a l'estudi de joves refugiats

|

DSC 0501

@AjuntamentViladecans 


El director general d'Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han acordat la col·laboració que permetrà desenvolupar aquest projecte. 


Carles Ruiz ha valorat de manera molt positiva la col·laboració publicoprivada en aquest projecte: “La millor manera de transmetre a la societat aquests valors importants i accions solidàries davant causes justes és treballar en conjunt. Administracions, agents socials i empreses tan importants com Aigües de Barcelona hem d’actuar junts per crear xarxa, establint complicitats davant de les necessitats més urgents de la societat civil. Ajudar joves universitaris de països en guerra és un exemple formidable, del que estem orgullosos de participar, col·laborant amb la Universitat de Barcelona”.


Per la seva part, Rubén Ruiz ha destacat que “aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de reforçar el compromís amb l'acció social orientada als col·lectius en situació de vulnerabilitat, en aquest cas, les persones refugiades. En el marc de la col·laboració amb l'Ajuntament de Viladecans, volem seguir sent un partenaire social que doni resposta a les necessitats de la ciutadania".


En virtut d’aquest conveni, la companyia aportarà un ajut de 38.850 euros per al projecte de “Suport municipal a l’acollida de persones refugiades i provinents de zones de conflicte per a l’any 2021”,amb el qual es vol donar suport a la inserció socioeducativa de joves estudiants de zones en conflicte, per tal que puguin accedir a estudis universitaris


Aquesta col·laboració permetrà donar resposta a necessitats com allotjament i despeses associades, manutenció i acompanyament especialitzat per a la integració dels i les joves.


El projecte permetrà complementar a Viladecans el sistema estatal d'acollida de persones refugiades, apostant per la seva plena inclusió i autonomia, esdevenint un element d’aliança universitat-món local-empresa.El finançament aportat per Aigües de Barcelona ajudarà a afrontar el pagament del lloguer d’un pis a Viladecans on viuen tres estudiants de nacionalitat siriana, així com despeses relacionades amb la continuació de la seva formació, que va ser interrompuda per la guerra al seu país. 


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE