La Diputació de Barcelona promourà la millora de la connectivitat digital d'alta velocitat a Esparreguera

|

Tecnologia e innovacion

@centrodealtatecnologíaEls ajuntaments d’Arenys de Munt, Bigues i Riells, Cardedeu, Esparreguera, Montornès del Vallès i Torelló han rebut, per part de la Diputació de Barcelona, un estudi de provisió de banda ampla que els ha de permetre impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori.Aquests estudis proposen l’estratègia de planificació del desplegament de les infraestructures de telecomunicacions als municipis, d’acord amb els interessos de connectivitat dels ajuntaments. 


En el cas del projecte lliurat a Esparreguera, es tracta d’un estudi tècnic i econòmic per a la connectivitat de les empreses dels polígons industrials Sud i Sud Magarola.


Els estudis de provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet a cada ajuntament governar de forma coherent i ordenada el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions al seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implantació de serveis smart city.


Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. 


La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.


La Diputació de Barcelona elabora els estudis de provisió de banda ampla en col·laboració amb el Consorci Localret.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE