• Usuario

Comencen les obres que transformaran l'entorn del Mercat de la Muntanyeta de Sant Boi

El projecte prioritza guanyar espai per a vianants i millorar l'accessibilitat en un dels punts de més afluència de persones de Sant Boi

|

Plau00e7a de la Repu00fablica

@ajSantBoi


Aquesta setmana ha començat la remodelació de la plaça situada al davant del Mercat de la Muntanyeta (plaça de la República). Les obres guanyaran espai per a vianants, milloraran l'accessibilitat i integraran aquest espai amb el principal eix cívic i comercial de la ciutat. 


És un nou pas en el procés de transformació de l'espai públic de Sant Boi amb criteris de qualitat urbana i sostenibilitat.


Les obres afecten la plaça de la República i un tram del carrer de Lluís Pascual Roca . D'aquí mig any, la plaça i el carrer quedaran integrats al mateix nivell i amb una estètica uniforme, seguint la pauta del tram que es va reurbanitzar l'any 2017.


L'actuació potenciarà i donarà continuïtat al principal eix cívic i comercial de Sant Boi , que connecta els mercats de la Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.


El projecte de remodelació prioritza guanyar espai per a les persones . El carrer de Lluís Pascual Roca passarà de tenir tres carrils de circulació a dos, un per cada sentit de la marxa. Se senyalitzaran nous passos per a vianants, s'eixamplaran les voreres i se n'igualarà l'amplada amb la de la resta del carrer. També està prevista la creació d'un nou aparcament per a bicicletes.


Un altre gran objectiu és incrementar l'accessibilitat a tot l'entorn. S'eliminaran les barreres arquitectòniques existents, principalment al front del mercat, reduint la presència d'escales i eliminant les rampes actuals. També està previst col·locar nou mobiliari urbà, enllumenat LED i nou arbrat, a més d'un edifici nou per a la 'minideixalleria'.


Amb un cost d'un milió d'euros, les obres són finançades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que executarà els treballs en un termini de set mesos i en dues fases diferenciades . 


La primera, que durarà al voltant de tres mesos, tindrà afectacions en la circulació de vehicles i en el recorregut de les línies d'autobus. La segona se circunscriurà a la plaça i, per tant, permetrà recuperar la normalitat des del punt de vista circulatori. El mercat no sedentari dels dissabtes continuarà celebrant-se durant tot aquest temps.


Afectacions de les obres

La remodelació de la plaça de la República és un nou pas en el procés de transformació de l'espai públic a Sant Boi. L'Ajuntament destina a aquesta transformació una inversió global de més d'11 milions d'euros al Pressupost Municipal de 2021, amb projectes tan importants com el nou Parc d'Aigües de la Muntanyeta, la transformació de la C-245 en un passeig urbà, la reurbanització dels carrers de Sant Pere i Joan Martí o la rehabilitació energètica dels edificis del barri de Camps Blancs.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE