• Usuario

La Diputació signa convenis per al manteniment de la biblioteca Arús de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va participar a la cloenda dels actes de celebració del 125è aniversari de la Biblioteca Pública Arús. Aquest emblemàtic equipament compta amb el suport de la corporació.

|

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va participar a la cloenda dels actes de celebració del 125è aniversari de la Biblioteca Pública Arús un emblemàtic equipament que compta amb el suport de la corporació.



La Diputació de Barcelona ha signat diversos convenis de suport al manteniment de la Biblioteca i col·labora anualment amb partides variables, per 2021, s’han compromès 25.000€.


Mari

@DiputacióBarcelona


L’acte va tenir lloc a l’auditori del Pati Manning, del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Juntament amb la presidenta Marín van assistir a la cloenda el catedràtic de ciència política de la Universitat Pompeu Fabra, Ferran Requejo; el president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Cassasses i el president de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, Borja de Riquer.


Durant la seva intervenció la Núria Marín va subratllar que «La biblioteca Arús representa els millors valors de la nostra societat i del nostre país».


Marín va destacar la figura de Rossend Arús, fundador d’aquesta biblioteca, que «com altres ciutadans i ciutadanes compromesos del segle XIX, va ser un pioner i un visionari dels ideals més progressistes que van quallar al segle XX i que mantenen la seva vigència».


En aquests sentit la presidenta Marín va refermar també el compromís de la corporació envers la cultura i com «es cogestiona amb els ajuntaments de la província la Xarxa de Biblioteques Municipals, que permet el funcionament de més de 225 biblioteques i 10 bibliobusos. 


Aquesta Xarxa és el club més gran de Catalunya, amb 2,7 milions d’usuaris amb carnet». Però fa cent vint-i-cinc anys, quan es va fundar la Biblioteca Pública Arús, això no era gens habitual perquè no existien aquest tipus de xarxes d’equipaments i d’aquí la rellevància de figures com la d’Arús.



La Biblioteca Arús


La Biblioteca va ser fundada el 1895 d’acord amb el testament de Rossend Arús (1844-1891), periodista, dramaturg i maçó, situat políticament en el catalanisme republicà federalista.

Arús va cedir a l’Ajuntament de Barcelona la seva casa del passeig de Sant Joan i els 24.000 llibres que hi tenia perquè es convertís en biblioteca pública.


La Biblioteca va estar tancada entre 1939 i 1967 i va reobrir, primer dins la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació i, després, convertida en centre especialitzat en la maçoneria i el moviment obrer gràcies a importants donacions de dirigents polítics i entitats.


Per tornar a veure i escoltar: Acte cloenda 125è aniversari Biblioteca Arús.


Marin

@DiputacióBarcelona


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE