• Usuario

L'AMB construïrà 30 pisos públics al barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern

Es construiran 30 pisos amb protecció oficial al barri de Mas Lluí de Sant Just, que garantiran l'accés a l'habitatge.

|

L'AMB, a través de l'IMPSOL, comença la construcció d'una nova promoció d'habitatge amb protecció oficial a Sant Just Desvern, al carrer Carolina Catasús, amb 30 habitatges i 30 places d'aparcament al barri de Mas Lluí de Sant Just, un sector que es troba en la darrera fase de desenvolupament, a la falda de Collserola, i que garanteix l'accés a l'habitatge, majoritàriament, a famílies joves, i on actualment hi viuen unes 2.000 persones.SANTJUST3

Simulació de l'edifici en construcció/ @AMB


Aquest dimecres s'ha fet l'acte d'inauguració de les obres, amb la presència de Joan Basagañas i Camps, alcalde de Sant Just Desvern, Ramon Torra, conseller delegat de l'IMPSOL i gerent de l'AMB, i altres representants de l'àmbit polític i institucional de totes dues administracions.


Joan Basagañas Camps, ha explicat que des de l'Ajuntament de Sant Just Desvern estan treballant per ofertar 250 habitatges de lloguer assequible. Aquesta promoció n'és un exemple, amb un projecte que serà realitat d'aquí un any".


Ramon Torra, conseller delegat de l'IMPSOL i gerent de l'AMB, ha explicat que "la nova promoció s'emmarca en els compromisos del Pla d'habitatge assequible que l'AMB, amb 1300 pisos que tenim en marxa, que serviran per cobrir una necessitat social, d'habitatge assequible, per a la població més vulnerable i amb menys recursos".


Aquest edifici respon a un nou model d'habitatge que alhora s'adequa a les necessitats i demandes de la ciutadania després de la crisi de la COVID‑19. Aquest nou model implica la reducció de la despesa energètica, la flexibilització dels espais, la perspectiva de gènere i la forta vinculació amb el paisatge urbà.


HABITATGES SOSTENIBLES


La nova promoció prioritza els sistemes passius, apostant per la inèrcia tèrmica o la ventilació creuada per reduir la demanda energètica. En aquest sentit, es projecta un atri central com a mecanisme de regulació tèrmica, amb capacitat captadora de calor a l'hivern i dissipadora a l'estiu.


L'edifici disposarà d'una instal·lació de producció d'aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció centralitzada, complementada amb un sistema de plaques solars.


A més, es reduirà l'impacte ambiental amb la disposició d'una única planta d'aparcament semisoterrada, fet que permet minimitzar l'excavació. Gràcies a aquest conjunt d'estratègies, el projecte ha obtingut una qualificació energètica A.


Es volen construir habitatges versàtils i inclusius, dissenyats tenint en compte la perspectiva de gènere i que trenquin les jerarquies espacials i els repartiments tradicionals de rols i de poder. S'estructuren en dues franges: la de les estances, on hi ha les zones d'estada i les habitacions en contacte directe amb l'exterior, i la tècnica, que ordena el funcionament de les cuines i els banys, concentrant les installacions.


FORTA VINCULACIÓ AMB EL PAISATGE URBÀ


A banda de garantir el dret a l'habitatge, un dels objectius principals de l'IMPSOL és generar una ciutat amb més qualitat urbana. En aquest sentit, la promoció al carrer Carolina Catasús prioritza la relació dels habitatges amb l'exterior i en potencia la integració urbana, en un entorn en contacte amb el parc de Collserola i amb un jardí comunitari propiSANTJUST2

L'obra en plena execusió a Sant Just Desvern/ @AMB


Aquesta forta vinculació amb el paisatge urbà s'aconsegueix amb dos elements principals: la imatge oberta i extravertida de l'edifici i la collocació estratègica de les sales d'estar a les cantonades, on s'eixampla el balcó perimetral, que permet el contacte directe dels diferents espais amb l'exterior. D'aquesta manera es maximitza el valor del context paisatgístic d'aquest sector.


PLA D'HABITATGE ASSEQUIBLE DE L'AMB


Aquesta nova promoció forma part del Pla d'habitatge assequible que l'AMB va aprovar l'abril del 2017: un full de ruta que posarà en venda i a lloguer 1.300 habitatges protegits a la metròpolis de Barcelona. Aquests 1.300 pisos actualment es troben en diferents fases.


A banda, també cal destacar el protocol firmat el desembre del 2020 entre l'AMB, el Govern de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, que fomentarà la promoció d'habitatges en règim de lloguer assequible al territori metropolità. Aquest nou procés implicarà la construcció de 1.206 habitatges de lloguer, inclosos dins del Pla per al lloguer assequible.


El tercer instrument que l'AMB té en marxa és Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), un operador públic d'habitatge de lloguer assequible que es convertirà en una societat mixta quan s'hi incorpori un soci privat durant aquesta primavera. Actualment l'empresa està formada per l'AMB i per l'Ajuntament de Barcelona a parts iguals. Aquesta nova empresa té l'objectiu de construir 4.500 habitatges en 6 anys per frenar la tendència a l'alça que pateix l'habitatge metropolità i fer front a l'emergència residencial.COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE