Tria i gaudeix d'un centenar d'activitats per la Diada de Sant Jordi al Baix Llobregat

|

Sant jordi6


@Vilapress


Aquest segon any de Sant Jordi sota pandèmia, tot i les restriccions, es podrà gaudir d’un munt de propostes virtuals i presencials, sempre seguint les recomanacions de seguretat sanitàries.Desde la Diputació de Barcelona vetlla per fer arribar a tota la ciutadania una oferta cultural enriquidora, de qualitat i virtual que suavitzi i ajudi a portar millor les restriccions actuals degut a la Covid-19.

Un total de 23 propostes adreçades a grans, joves i infants, perquè aquest any continuem lluitant contra el drac entre tots.


1. Biblioteques: La festa més literària

A les biblioteques es poden trobar un munt d’activitats i propostes per celebrar Sant Jordi com cal. Recursos, informació, curiositats... sobre aquesta festivitat. Activitats virtuals i presencials especialment pensades per gaudir d’un Sant Jordi en pandèmia.


2. Un Sant Jordi ple de lectures i de roses virtuals

La Biblioteca Virtual ofereix recomanacions per aquest Sant Jordi, amb idees i lectures. També s’hi poden consultar totes les activitats virtuals que les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa prepararen per aquests dies que es poden fer a les xarxes socials.


3. Especial d’en Gènius per als més petits

Aquest any el cavaller, el drac i la princesa continuen lluitant contra el virus, però no per això deixen de celebrar Sant Jordi amb en Gènius i totes les activitats especialment adreçades als més petits.


4. Troba els teus llibres a la Llibreria de la Diputació

A la Llibreria de la Diputació es poden fer encàrrecs en línia i consultes a llibreria@diba.cat. Les compres de llibres es poden fer de forma presencial o 24 hores a través  del web. A més, ofereix un catàleg de PDF gratuïts de descàrrega lliure, molt ampli, especialment de les col·leccions tècniques, com Eines D'estudis. Sense oblidar que el mateix dia de Sant Jordi s’aplicarà un descompte del 10% en totes les compres.


5. Un Sant Jordi amb autors

La Fundació Miquel Martí i Pol  prepara per aquesta diada activitats educatives que es poden consultar al seu web i concretament pel dia 23 oferirà 4 rutes literàries a Roda de Ter i 4 tallers de recitació a l'Institut Galileo Galilei de Barcelona.

La Casa Museu Verdaguer se suma al Sant Jordi al carrer a Folgueroles i farà parada de llibres a la plaça Verdaguer amb una selecció d’obres sobre Jacint Verdaguer, les col·leccions de Verdaguer Edicions i una tria de títols per a adults i infants. A més, es comptarà amb el servei habitual del bibliobús i a l’espai el “Tastallibres” es llegiran poemes i fragments de llibres.


6. El Palau Güell

El Palau obre les seves portes per aquesta diada tan especial amb aforament limitat. Les entrades (gratuïtes) s’han de demanar en línia via web.

A més el dia 22 es presenta a les 19 hores el quadre “El peó” de Clapés i el llibre sobre l’exposició “Aleix Clapés, l'enigmàtic pintor de Güell i Gaudí”, a càrrec dels autors i comissaris de la mostra Josep Casamartina i Carlos Alejandro Lupercio.

Sense oblidar que es pot conèixer el Palau també des de casa gràcies a la seva visita virtual de 360º i descobrir el primer palau urbà dissenyat per Antoni Gaudí.  A més,  des del seu web es poden fullejar i comprar tots els llibres de la collecció “El Palau Güell a fons”.


7. Activitats al Museu Marítim

Després d’una bona passejada per les rambles, i aturada per gaudir del Palau Güell, una visita obligada per finalitzat el passeig és el Museu Marítim de Barcelona. 

El mmb exposa i mostra totes les seves exposicions permanents i temporals de manera presencial o virtual. A més proposa navegar a bord del pailebot Santa Eullàlia, i la navegació dins del port a bord del Far Formentera. També de gran interès  l’activitat de l’itinerari Drassanes, Gremis i Mercaders, o la visita  als jardins del baluard.


8. Un Sant Jordi gaudint de les arts escèniques

L’Institut del Teatre recomana llegir teatre i, en especial, destaca els darrers títols de la collecció Dramaticles, coeditada amb Comanegra: “M'hauríeu de pagar”, de Jordi Prat;  el recull “Dramatúrgia quebequesa contemporània” o el poema dramàtic “Peer Gynt” d’Henrik Ibsen. També proposa llegir els textos del Repertori Teatral Català, una àmplia selecció de la millor literatura dramàtica en llengua catalana i consultar el Reservori Digital (RedIT) per accedir a altres publicacions i material pedagògic de l’Institut del Teatre.

Al "portal web Escenari" es pot trobar la programació dels Espais Escènics Municipals per aquesta diada de Sant Jordi i la resta de propostes per a tota la setmana amb espectacles de teatre, música, poesia, circ i màgia per a adults i tota la família.


9. Les propostes del CCCB

Per a la Diada de Sant Jordi, la llibreria Laie CCCB installarà un espai per a venda i signatura de llibres al Pati de les Dones del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Durant tota la setmana, la web i les xarxes socials del CCCB compartiran tota mena de continguts literaris amb l'etiqueta #ArxiuCCCB. També celebraran un concurs entre els seus seguidors, entre els quals se sortejarà un lot de llibres.


10. Tot el Modernisme i el Noucentisme als Museus de Sitges

Els Museus de Sitges dediquen la Diada de Sant Jordi al món del llibre amb activitats, tallers i exposicions. Com per exemple l’exposició temporal sota el títol “El llibre català en temps del Modernisme”. A més hi haurà visita lliure i guiada, taller familiar, un quizz a instagram, stories per aguditzar els coneixements del món editorial i literari, sentir la veu anònima d’un podcast amb missatges de Santiago Rusiñol o apurar la visita a l’exposició José Segrelles. Un any més els relats per Sant Jordi agafaran volada amb el II Concurs de relats breus dedicats a l’art. Sense oblidar fer una passejada per les seves col·leccions.


11.  Buscar les roses del Museu Tèxtil de Terrassa

A les exposicions actuals del Museu Tèxtil s’hi amaguen moltes recreacions de roses. Es tracta de roses teixides, brodades, estampades i també sobre altres suports: ceràmica, ferro, vitrall, etc.


El museu vol celebrar el seu particular Sant Jordi i  proposa un repte perquè amb ulls ben atents es trobin aquestes roses per tot el museu. Si s’aconsegueix trobar-les us regalaran el llibre “L’herbari modernista”.  


Es tracta d’una activitat gratuïta i sense inscripció amb places limitades d’acord a la normativa actual.


12. Activitats al museu més gran de Catalunya.

Els museus locals programen un seguit d’activitats coincidint amb la Diada de Sant Jordi entre les que destaquen les següents:


 • L’obertura de la Casa de l'Heura, una domus del segle I aC que se suma a l'oferta d'espais visitables d'època romana que ofereix el Museu de Badalona, a partir del 22 d’abril.
 • La sessió de contes “Hi havia una vegada...un museu ple de contes!»” al Museu Abelló de Mollet del Vallès, on els protagonistes de les històries son els personatges de les obres exposades. El mateix divendres 23 d’abril, a partir de les 18 h, amb la contacontes Gemma Garcia.
 • El conte “Sant Jordi al Castell” al Museu Palau Mercader de Cornellà amb una versió de la tradicional llegenda de Sant Jordi, a càrrec de Cristina Trias, en un espectacle familiar per a infants d’entre 3 i 8 anys, diumenge 25 d’abril, a partir de les 12 del migdia.
 • Una altra de les propostes és la visita a les exposicions itinerants coproduïdes entre la Diputació i els ajuntaments:13. “El modernisme i les flors. De la natura a l'arquitecturarecull la influència que la natura va tenir en els creadors modernistes i les seva obra arquitectònica. La mostra que es pot veure al Museu Tèxtil de Terrassa presenta obres, objectes i materials procedents de diversos museus i explica el processos de les arts decoratives aplicades.


14. “L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat presenta al Museu d’Art de Sabadell un recorregut pel nu masculí present en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals juntament amb la mirada d’artistes contemporanis.


15. “Què mengem avui? d’Ada Parellada i Agnès Villamor al Museu de Ciències Naturals de Granollers sobre els hàbits alimentaris, el seu efecte en el nostre organisme i l'impacte en l'entorn i el planeta.


16. “Caput aut navis. A cara o creu sobre els jocs que han perdurat des de l’antiguitat fins als nostres dies, en una mostra que es pot visitar a Tona, al Centre d'Interpretació El Camp de les Lloses.


17. “Visca la República! la nova exposició compartida entre 25 museus de la Xarxa de Museus Locals, amb motiu del 90 aniversari de la proclamació de la Segona República.


18. La Coincidència insòlita “Tots som monestir al Museu de Sant Cugat, amb objectes sobre el monestir provinents del propi museu i d’altres com el Museu d’Història de Cerdanyola, el Museu Municipal de Montcada i Reixac i el Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata de Ripollet.


19. Memòria en femení

La Xarxa de Museus Locals difon aquests dies la galeria virtual #DonesMuseuslocals, per recuperar i fer visible la memòria i el paper de les dones en diferents èpoques històriques i àmbits artístics. La galeria es pot consultar a la plataforma Flickr on s’han incorporat noves imatges d’objectes de tota mena, documents o fotografies que conviden a conèixer prop d’un centenar d’històries de dones amb noms i cognoms o de col·lectius anònims.


20. Històries d’arxius


A partir de la documentació que es conserva als ajuntaments, la Xarxa d’Arxius Municipals presenta diverses exposicions virtuals:


Quan anàvem a estudi” . Un recorregut per la història de l’escola pública a Catalunya.

Desmuntant la República” .Sobre l’esclat de la Guerra Civil i la victòria del bàndol franquista, fins a l’inici i consolidació de la dictadura del General Franco.

1936-1939. Uns altres refugiats” Amb les vivències dels refugiats a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil.


Papers de teatre”. Reuneix programes de mà, cartells, fotos, esbossos d’escenografies i de vestuari de grups i companyies amateurs que permeten resseguir una part de la història del teatre català durant els darrers cent anys .


Empremtes del primer estiueig” Sobre l'entorn del fenomen de l'estiueig abans de l'any 1936, amb projectes, plànols, documents textuals, fotografies, programes de festa major, cartells, premsa local, anuncis publicitaris, entre d’altres documents.


21. Esclat d’art contemporani

El Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona presenta a l’Espai Muxart de Martorell l’exposició itinerant “Elogi del malentès” a cura de Joana Hurtado.  En aquesta mostra col·lectiva, 14 artistes contemporànies conviden a descobrir d’una forma molt creativa les oportunitats que  brinden els malentesos.


22. Un Sant Jordi amb cinema ben a prop


Una quarantena de municipis de la província de Barcelona acullen la projecció del mes d’abril del Cicle Gaudí, amb la pellícula “Sentimental” de Cesc Gay, protagonitzada per Javier Cámara, Alberto San Juan, Belén Cuesta i Ana Griselda Siciliani. Les projeccions són a cinemes i espais municipals amb totes les mesures de sanitat i a preu econòmic, en el marc d'aquest programa de l'Acadèmia del Cinema Català que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per la difusió al territori del cinema fet a Catalunya.


23. Tot el patrimoni cultural local a l’abast


Ja és possible resseguir pam a pam el territori de la província de Barcelona per descobrir-ne els principals elements del patrimoni cultural i natural dels seus municipis a la nova plataforma https://patrimonicultural.diba.cat/.


La web recull la informació de més de 42 mil elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural del territori, inventariats municipi a municipi en collaboració amb prop de dos-cents consistoris.


El Sistema d’Informació Geogràfica permet visualitzar informació de cada element al mapa municipal, fer cerques per municipis, pel mapa de la província, per elements, així com cerques avançades amb diversos paràmetres.


SANT JORDI 2


@DiputacióBarcelonaUN GRAPAT D'ACTIVITATS PREVISTES PER TOTA LA COMARCA


A la comarca del Baix Llobregat, nombrosos municipis s'han mostrat complices amb les propostes creatives per la diada de Sant Jordi.  


ABRERA SANT JORDI

@ajAbrera

 

Desde l'Ajuntament d'Abrera oferereixen activitats culturals per a totes les edats. 


 • Divendres 23 d'abril. Diada de Sant Jordi. Conta contes A les 17.30h, la Biblioteca Josep Roca i Bros.
 • Exposició sobre la llengenda de Sant Jordi. A les 18.00h, també  la Biblioteca Josep Roca i Bros, concretament al vestíbul, tindrà lloc la presentació de l’exposició d'una retoscòpia de la llegenda de Sant Jordi. Els treballs són dels i les joves participants del Taller de Manga i Còmic, del servei de Joventut
 • Presentació i entrega de premis a la Sala Municipal. Per accedir-hi, caldrà fer inscripció prèvia telemàtica, que podeu reservar fent clic aquí.
 • L'endemà del Dia de Sant Jordi, el dissabte 24 d'abril, l'emissora municipal Ràdio Abrera oferirà el programa especial "Reviu la Diada de Sant Jordi 2021 a Ràdio Abrera" a les 12.04 h del migdia. Podreu seguir-lo al 107.9 de la FM i a radioabrera.cat.


 • Concurs del comerç d'Abrera "Comparteix el teu desig"


Si teniu cap dubte o incidència a l'hora de fer la reserva d'entrades gratuïtes, podeu adreçar-vos per mail a actespublics@abrera.cat indicant el vostre D.N.I., nom i cognoms, telèfon de contacte i les reserves que es volen realitzar.


224 width noticies Sant Jordi 2021 Cap


@ajBegues


Begues torna a celebrar Sant Jordi al carrer


La plaça de l'Ateneu acollirà diverses activitats el 23 d'abril, mentre que al carrer Major i al passeig de l'Església s'hi establiran les parades de llibres i roses de professionals i entitats. En ambdós espais s'haurà de mantenir les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19.

Podeu consultar totes les activitats detallades al seu web així com les Mesures per un Sant Jordi segur a BeguesCartel st jordi 2021


@ajCastelldefels


Castelldefels celebra aquest any un Sant Jordi amb activitats descentralitzades


La Plaça Neus Català acollirà de 9 a 21 h. una versió en petit format de la tradicional fira amb les paradetes de llibres i roses, el punt de trobada amb llibreters i floristes de la ciutat. Aquesta vegada, no hi haurà parades d'entitats de la ciutat. 


La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, que està d'aniversari, organitza també una Hora del Conte especial sota el títol Dracs de 17.30 a 19.30  h., i tallers especials de Sant Jordi per aprendre a fer titelles, roses i xapes de 18 a 19.30 h. 


Podeu Consultar la informació completa 
224 width agenda l ageda detall jornades culturals de primavera


@ajCastellvídeRosanes


Jornades Culturals de Primavera a Castellví de Rosanes


L’escola Mare de Déu de Montserrat serà la primera en posar en marxa les activitats. Ja de bon matí, els nens i nenes de 6è faran la tradicional parada de llibres i roses a la plaça del poble. El recinte tindrà l’aforament limitat d’acord amb les normes de prevenció de la COVID-19. Els nens i nenes de l’escola llegiran també fragments de diferents llibres. A la tarda (18 h., al saló de plens), es farà l’acte de veredicte i lliurament de premis del Concurs de cartells de la Festa Major 2021, amb aforament limitat.8722


@ajCollbató


Fira del Llibre i la Rosa a Collbató


Collbató, durant el matí, es repartiran a domicili roses a les veïnes majors de 80 anys. 


A la tarda, des de les 5 fins a les 7, el Casal de Cultura acollirà la Fira del Llibre i la Rosa, amb la participació de les entitats i comerços locals. A més, la companyia Anna Roca portarà l’espectacle infantil Somiacaixes. Serà a partir de les 17.30 h. Finalment, a les 7 del vespre i també al Casal de Cultura, es durà a terme una conversa Workshop amb la illustradora Maria Herreros.IG AjuntamentCorbera 1 1619077078 w760


@ajCorbera


A Corbera de Llobregat volem celebrar la diada de Sant Jordi sortint al carrer.


Ens conviden a visitar les parades del comerç local i a adquirir llibres dels autors locals que estaran al stand de l'Ajuntament signant exemplars de les seves darreres obres.  Durant tot el matí podreu passejar i gaudir de la Fira de Sant Jordi a la plaça del Millenari.


A més, des de l'Àrea de Comerç s'han organitzat tot un seguit de concursos a través de les xarxes socials: un concurs de microrelats, un de dibuix i un de pintura. Per a tenir més informació sobre aquests concursos, visiteu les xarxes socials de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat.

Des de l'Àrea de Turisme es donarà a conèixer una nova ruta.  


En aquesta ocasió proposem la "Ruta literària del Bandoler", una bona oportunitat de conèixer els racons de Corbera a través del seu personatge més conegut, el bandoler protagonista d'històries i llegendes.

Finalment, a la Biblioteca Municipal de Can Baró han organitzat una activitat per a infants de més de 4 anys que consisteix en l'elaboració d'un drac articulat.  L'activitat s'emetrà a través de les xarxes socials de la biblioteca.


Cornella

@ajCornellà


Cornellà se celebra fins al 9 de maig la Jordiada.


Una edició dedicada al centenari de la pedagoga i escriptora Teresa Juvé. No hi podrà haver la festa multitudinària de Can Mercader, però sí que hi haurà un ampli ventall de propostes escèniques, presentacions de llibres, certàmens poètics i música, com el concert de Sant Jordi a l’Orfeó Catalònia, demà a les 20 h. 


Entre els actes previstos destaca la representació de la Llegenda de Sant Jordi al Castell, aquest diumenge 25 d’abril, a les 12 h. amb inscripció prèvia. Esparreguera6713


@ajEsparragera


Esparreguera la majoria d’actes es concentraran a la Biblioteca Municipal L’Ateneu


Al llarg de tot el dia hi haurà parades de roses i llibres a diferents punts del municipi, ja que s’ha optat per no concentrar-les totes en un únic carrer i evitar aglomeracions de persones.

Durant la Diada també tindrà lloc el lliurament de premis del XIV Certamen Literari Infantil i Juvenil de Sant Jordi, en un acte telemàtic que es farà a les 10 del matí en connexió amb tots els centres educatius del municipi, i dels XXIII Jocs Florals d’Esparreguera.


Cartell amb text relacio dactes

@AjEsplugues


Esplugues,  hi haurà Fira del Llibre i de la Rosa, enguany a la plaça Catalunya.


També contacontes a càrrec de Blai Senabre a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues (17.30 h.) i representacions de la Llegenda de Sant Jordi a càrrec de GOG i MAGOG al parc Onze de Setembre (17.30, 18.30 i 19.30 h.). 

Les activitats continuaran el cap de setmana amb portes obertes i visites guiades al museus de La Rajoleta i Can Tinturé. 

En parallel, l'Ajuntament promourà accions perquè la ciutadania decori les seves façanes, finestres i balcons i es facin recomanacions de llibres. A més, es retolaran i publicaran versos en diferents passos de vianants, dins l'activitat Versos al pas.Sant jordi gava

@Gavà 


Les activitats a Gavà es concentraran per la tarda i la nit. 

La plaça de Jaume Balmes serà l’escenari de la creació d’un mural intergeneracional a càrrec de la illustradora Vanessa Linares (de 17.30 a 19.30 h.), de la representació de l’espectacle familiar Contes de Sant Jordi, a càrrec de la Cia. La Minúscula (17.30 h.) i de la instal·lació d’estands de signatura de llibres d’autors locals (de 17 a 19.30 h.). 


A l’Espai Maragall es podrà gaudir d’un espectacle poètic de spoken word (paraula parlada) sobre drets humans (20 h.) i en diferents espais de la Biblioteca Josep Soler Vidal es farà un taller intergeneracional amb la illustradora Sandra Uve per aprendre a dibuixar amb aquarella (17.30 h.) i un club de lectura entorn a l’obra Cita con la cumbre: una història de amistad y tragèdia en el K2, amb la participació en línia de l’autor, Juanjo San Sebastían.


D’altra banda, fins a l’1 de maig estarà instal·lada al vestíbul de la Biblioteca Josep Soler Vidal l’exposició de Playmobil amb temàtica especial de Sant Jordi a càrrec de Richard Rodríguez i María Gálvez. A més, del 23 al 25 d’abril l’Espai Jove La casa Gran, en col·laboració amb l’AE Roc del Migdia, han preparat una Gimcana literària per la ciutat i a partir de demà, 23 d’abril, en el vestíbul de les biblioteques estarà oberta l’exposició Kit de supervivència cultural.


Podeu consultar la programació  
Hospitalet sant jordi


@AjL'hospitalet

L'Hospitalet, viurà la Diada de Sant Jordi immersa en la celebració de les Festes de Primavera


Les paradetes s’installaran durant tot el dia a la rambla de Just Oliveres, en un espai perimetrat, amb controls d’accés i en un únic sentit de visita. L’entrada es farà pel carrer d’Enric Prat de la Riba i la sortida pel carrer de Provença. 

També es podrá gaudir d’una altra activitat tradicional per a aquesta jornada com l’XI Trobada de cavallers, dracs i princeses als jardins de Can Sumarro (17.30 h.). El pati del Centre Cultural Santa Eulàlia també organitza una trobada on es convida anar disfressat d’algun dels personatges de la Llegenda de Sant Jordi (18 h.). Per a ambdues activitats cal inscripció prèvia6621 martorell


@ajMartorell


Martorell tindrà lloc a El Progrés la Gala del Premi Vila de Martorell.


Es lliuraran els guardons d’aquest any, a les 20 h., a càrrec d’Àngels Bassas. A més, al llarg de tota la jornada, les llibreries de Martorell (Alfambra, Alfil-be, Bernadàs, Miró i New còsmic) installaran una taula d’escriptors martorellencs on es podran comprar els llibres.


Podeu consultar les últimes notícies a l'agenda de Martorell 
Molins

@AjMolinsRei


          

L’Ajuntament de Molins de Rei presenta la programació d'activitats en el marc del dia del llibre i de la rosa.


La gran novetat és el retorn de les llibreries i floristeries als carrers de la vila. Per primera vegada també es podrà visitar l’exposició de les bèsties de foc, els diables i els dimonis de la vila.


Des del dilluns 19 d’abril fins al divendres 30 d’abril, els molinencs i les molinenques podran gaudir de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Molins de Rei. En molts casos, per assistir-hi és necessari cal fer una inscripció prèviaSt jordi 2021 2 redim w420 h450


@ajOlesaOlesa es prepara per viure un Sant Jordi ple d’activitats


La celebració de la diada de Sant Jordi torna enguany a viure’s amb activitats al carrer i fira de parades i llibres, tots els actes adaptats a l’actual situació de la pandèmia. Els actes comencen dijous i es perllongaran fins diumenge, tot i que el gruix de les activitats es concentraran divendres, Sant Jordi, amb la fira de paradetes de llibres, roses i signatura de llibres d’autors locals i el lliurament dels Premis Sant Jordi Infantil i Juvenil.Papiol


@ajPapiol


El Papiol viu aquest divendres un Sant Jordi adaptat a les mesures Covid

Seguint la tradició del país, El Papiol celebra aquest 23 de maig la diada de Sant Jordi segons el Pla Específic de Sant Jordi, aprovat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


La situació sanitària actual no permet viure la Diada de Sant Jordi com tradicionalment s'ha fet. Tot i això, es permetrà de manera excepcional a llibreries i floristeries poder installar-se a unes parades ubicades a la Plaça Gaudí (La Florida) per poder vendre al públic les tradicionals roses i llibres. L'horari d'obertura serà de 9 a 20 h ininterrompudament.


2021 04 16 13 20 55 campanya sant jordi


@AjSantAndreu


La literatura prendrà els carrers de Sant Andreu de la Barca amb motiu de la Diada de Sant Jordi. 


On una seixantena de bancs públics tindran inscrites frases literàries d’obres de renom que han triat els veïns de la ciutat. 


En total es podran llegir 62 frases escrites en català i castellà d’obres com ara El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry  o La Peste d’Albert Camus.


En el marc de la celebració de la Diada, l’Ajuntament ha convocat una nova edició del concurs de microrelats. Els textos, que no han de tenir més de 150 paraules, es poden lliurar del 23 d’abril al 19 de maig i han de començar per la frase “vaig sortir de casa amb la meva mascareta”.

Les propostes poden estar escrites en català o en castellà. El concurs preveu tres categories (infantil, juvenil i adult), i tres premis per categoria. El primer premi és un val de compra de 50 euros per gastar als comerços de la ciutat. 


Altres activitats previstes al municipi són la Conversa amb Juan Herrero, autor del llibre Mundos al descubierto, al Teatre Núria Espert amb rerseva (18.30 h.) i el Concert amb La Chatta Orquestra, també al Teatre Núria Espert (20 h.)
Santboi


@ajSantBoiSant Boi podrà gaudir enguany d'aquesta jornada si les actuals restriccions sanitàries no canvien, .


A la rambla de Rafael Casanova s'installaran, en un espai perimetral amb aforament limitat, les parades de llibres i roses de les llibreries i floristeries de la ciutat.


Al voltant del 23 d'abril es faran xerrades literàries i presentacions de llibres a càrrec d'autors i autores locals a equipaments municipals i als jardins de la Torre del Sol.


Podeu consultar totes les activitats a l'AgendaSB


Sant climent


@ajSantCliment


Diada de Sant Jordi a Sant Climent

A Sant Climent s'installaran les tradicionals paradetes de llibres i roses a la Plaça de la Vila, amb les mesures d’higiene i seguretat establertes per les autoritats sanitàries. Com es tradició, l'Ajuntament convida a guarnir els balcons, finestres i façanes amb roses de paper, de roba o dibuixades i a omplir les xarxes socials amb fotos de llibres i roses.Rosa


@ajSantEsteveSesroviresSant Esteve de Sesrovires L'edició ajornada de l'any 2019 premiarà a Eduard Vila, Tinta i Vi i les malalties minoritàrias


Torna la Biblioteca al carrer amb una paradeta de llibres i de novetats literàries a la plaça Xic Mateu. Tindrà lloc de 10 a 13 h. A la tarda, es recuperen els Premis Sesrovirencs de l’Any. Donat que es no es van poder celebrar l’any passat per la pandèmia, en aquesta ocasió es lliuraran els guardons de les edicions 2019 i 2020. S’emetrà a les 19 h. pel canal de Youtube de RTV10.3824257

@ajSantFeliu


Sant Feliu prepara diverses activitats per celebrar Sant Jordi i la XVIII Setmana per la Llengua


L'entitat Calaix de Sastre realitzarà a les 17 h. un taller de Sant Jordi al Pati Parroquial, i una hora més tard oferirà animació infantil amb Gil Rataplam

A les 18.30 h. l'Ateneu Santfeliuenc organitzarà un recital en línia i obert a tothom de poemes de Joan Vinyoli, a càrrec de l'entitat Dones amb Veu, que es pot seguir al canal de Youtube de l'entitat. Mitja hora després la Biblioteca Montserrat Roig acollirà la presentació del poemari El coàgul d'Andrea Ambatlle.

La jornada continuarà a les 19 h. amb programa doble al Casal de Joves organitzat per l'entitat Seny i Ordre. 

Podeu consultar el programa d'activitats per la llengua Poema comercu0327 1

@SantJoanDespí

 

Més de 140 comerços de Sant Joan Despí omplen els seus aparadors de poesia per celebrar Sant Jordi


Els comerços de Sant Joan Despí s'uneixen a la gran festa de la cultura i han omplert els seus aparadors de poesia per celebrar la Diada de Sant Jordi del 23 d'abril. Més de 140 comerços de tots els barris de la ciutat llueixen aquests dies amb fragments de grans autors i autores: Miquel Martí i Pol, Mercè Rodoreda, Joan Vinyoli, Carmen Laforet, Joan Margarit i Felícia Fuster.


Aquesta iniciativa forma part de les activitats programades a la ciutat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, que inclouen també presentacions de llibres, concursos, instal·lacions artístiques, a més de les parades de venda de llibres i roses i les signatures d'escriptors i escriptores locals el dia 23 d'abril.Programacio sant jordi desvvern


@SantJustDesvernSant Just Ofereixen diverses opcions per les diferents edats


s’ha programat el taller per a gent gran Pinta un punt de llibre de mandala, de 10.30 h a 12.30 h. al Centre Social El Millenari (exterior). 


Els infants podran confeccionar roses amb el taller de plàstica municipal Carrau Blau. De 17 a 19 h. a la Pl. Verdaguer. 

També es farà el lliurament dels premis del 33è Concurs de Prosa i Poesia en català per a no professionals. A les 17.30 h., al Claustre de Les Escoles. Els actes es tancaran amb el concert amb l’Orquestra Barroca de Barcelona .A les 19.30 h. al Claustre de Les Escoles.


Podeu consultar la programació d'activitats en linea 224 width 2204210513 stjordi2


@ajSantVicençdelsHorts


Afectacions a la mobilitat previstes pels actes de la Diada de Sant Jordi a Sant Vicenç dels Horts


Sant Vicenç dels Horts està previst el musical El conillet blanc, un espectacle familiar amb missatge de coratge i amistat, especialment dirigit al públic infantil de 2 a 10 anys, amb música original interpretada en directe. Serà a la Societat La Vicentina, a les 17.30 h.  


També es podrà veure l’espectacle de dansa Arrels, de NS danza, un recorregut a través de la dansa per les diverses tradicions de la Mediterrània, a la pista poliesportiva Francesc Macià (18 h.).


Consulteu aquí tots els actes previstos per celebrar la Diada de Sant Jordi.20651 400x400


@ajTorroelles


Un programa d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi i Santa Jordina a Torroelles


A les parades ubicades al carrer Major s’afegiran altres actes els dies 23 i 24 d’abril com tallers, sessions de contes, trobades de poesia i concerts.


Torrelles prepara la celebració de la Diada de Sant Jordi i Santa Jordina amb la voluntat de recuperar l’activitat social i cultural a la vila, però seguint les mesures de prevenció establertes per evitar contagis. 


El proper 23 d’abril, de 17 a 20 hores, s’ubicaran al carrer Major, en el tram comprès entre la plaça de Sant Martí i el carrer Joan Maragall, les tradicionals parades de Sant Jordi, on es vendran llibres, roses i altres productes relacionats amb la diada. Al mateix temps, la ciutadania podrà assistir a una signatura de llibres per part d’autors locals. 


Les activitats també tindràn una continuitat per la tarda així com el mateix dissabte. 

Podeu consultar el programa d'activitats de Sant Jordi i Santa Jordina en el document adjunt


Viladecansactivitats

@AjViladecans

Desde l'Ajuntament de Viladecans, volen omplir  ciutat de cultura amb motiu de la Diada de Sant Jordi.


El programa inclou propostes per a tots els públics, com ara lliuraments de premis, tertúlies, contacontes a la Biblioteca, exposicions, conferències, literatura i espectacles a l'aire lliure aicí com altres activitats culturals, totes elles centrades al voltant del món dels llibres. 


Les inscripcions es tancaran el dia abans de l'activitat a les 23:59 hores o quan s'esgotin les places.


La llibreria Els Nou Rals a més convida al "Racó de les Lletres", un nou espai literari on diferents autors i autores presentaran les seves últimes obres a la nostra ciutat. La presentació de cada llibre tindrà lloc els dies previs a la diada de Sant Jordi al pati de l'Ateneu de Can Batllori.


Aquí podreu veure el programa d'activitats que proposa l'Ajuntament de Viladecans:

L'Ànecblau celebra el seu Sant Jordi més solidari

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial