• Usuario

14 ciutats reflexionen sobre el seu futur sostenible davant el canvi climàtic

La Diputació de Barcelona organitza pels dies 13 i 21 d’abril, dos seminaris per reflexionar sobre el futur dels ens locals des d’una òptica de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

|

La Diputació de Barcelona organitza pels dies 13 i 21 d’abril, dos seminaris per reflexionar sobre el futur dels ens locals des d’una òptica de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. En els dos seminaris, que s’emmarquen en la celebració de 40 anys del Servei de Medi Ambient, hi participaran els alcaldes i regidors de les ciutats de :Colònia, Grenoble, València, Cadis, Pontevedra, Santander, Pamplona, Vitòria-Gasteiz, El Bolao, Castelldefels, Vilafranca del Penedès, Viladecans i Centelles, a més del Consell Comarcal d’Osona.



Diputacio bcn 0

@DiputacióBcn



L’objectiu de les sessions, que seran moderades per la periodista Cori Calero, és conèixer de primera mà noves perspectives i mirades tant de grans ciutats com de poblacions mitjanes i petites, en accions que desenvolupen en temes com la reducció d’emissions i la mitigació dels efectes del canvi climàtic, la seva aposta cap al foment de models energètics sostenibles o d’accions per gaudir d’entorns urbans més saludables.


Les sessions se celebraran de forma semipresencial des de Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona, i es podran seguir i participar de forma oberta a través dels canals de Youtube de la Diputació de Barcelona Diba en català, i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat XarxaSost en traducció al castellà. La participació en directe només estarà habilitada durant l'emissió, posteriorment es podrà recuperar el visionat del seminari a la mateixa web i canals de Youtube, però no participar.


Ciutats i pobles neutres i eficients


El dimarts 13 d’abril, de 10 a 11 h, sota el títol Escenaris de futur, avui s’abordaran experiències innovadores per planificar el futur de les ciutats de Colònia, Cadis, València i Grenoble, amb accions com reduir la  petjada  ecològica  i el  descens de les emissions que s’hi generen. La sessió comptarà amb la participació de l’alcalde de Colònia, Andreas Wolter, que parlarà de sinergies locals per a una solució climàtica; l’alcalde de Cadis, José María González, sobre un nou model energètic; el regidor de l’Ajuntament de València City-Zen, Sergi Campillo, parlarà de Smart City València, i el director de "Grenoble Ville Ouvert", Eric Recoura, sobre Grenoble, capital verda europea.


La segona sessió, d’11 a 12 h, amb el títol Territoris i models de transició energètica, abordarà l’aposta de molts pobles i ciutats per un model energètic sostenible vinculat a l’assoliment de l’autonomia energètica i el desenvolupament de comercialitzadores municipals. En aquesta conversa, hi intervindran l’alcalde de Centelles, Josep Paré, que tractarà de Centelles, autonomia energètica; l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, sobre la vinya, font d’energia, i la vicepresidenta 3a del Consell Comarcal d'Osona, Margarida Feliu, que tractarà sobre Transició energètica #OsonaECOTransició40%.



Ciutats i pobles verds i saludables


El segon seminari, que tindrà lloc dimarts, 20 d’abril, inclou la sessió Donar espai al verd i enfortir la salut, en la que s'abordaran aspectes com la importància de les polítiques agroecològiques per assolir la sobirania alimentaria i un equilibri sostenible entre la producció i el consum d’aliments. La sessió comptarà amb de l' alcaldessa de Castelldefels, Marina Miranda, que exposarà la recuperació de l’ecosistema litoral, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans que abordarà la biodiversitat dins el centre de l’estratègia municipal i  l’alcalde d’El Boalo (Madrid), Javier de los Nietos, sobre agroecologia i economia circular.


En la segona sessió, d’11 a 12 h, Planificar el model urbà de la mà del verd, s’exposaran exemples de l’aposta de localitats denses i impactades que han optat per una planificació de l’espai públic amb infraestructures verdes i lliure de vehicles per afavorir el medi ambient i la salut. En aquesta taula hi participaran l'alcalde de Pontevedra, Miguel Anxo, que tractarà sobre transformació des de la planificació integral; l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, sobre parcs i jardins, espais de biodiversitat, l’alcalde de Pamplona, Enrique Maya, que tractarà de l’espai natural integrat a la ciutat, i la regidora de Vitoria-Gasteiz, Ara Oregui, que parlarà de planificació urbana des de la ciutat.


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE