• Usuario

Disminueixen un 4,5% els fets delictius a Gavà

La Junta Local de Seguretat constata la bona coordinació dels cossos policials que operen a Gavà en un any marcat per la pandèmia i que registra una estabilització dels delictes amb tendència a la disminució.



|

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir  la Junta Local de Seguretat, que reuneix periòdicament l’Ajuntament i els responsables de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Bombers, així com la representació de la subdelegació del govern de la Generalitat. 


En aquesta reunió de caràcter semestral s’ha abordat l’evolució de la seguretat a Gavà i en especial la influència del treball conjunt i coordinat de tots els cossos policials en el compliment de les mesures establertes a conseqüència de la Covid19. 


Segons l’alcaldessa, “a partir de l’anàlisi de les dades i les consideracions fetes en aquesta sessió, es constata que Gavà és una ciutat segura, on el darrer any s’ha produït una disminució dels fets delictius en un 4,5%”. 


Sánchez insta a reforçar la coordinació policial de cara a la temporada de platges. “Arriba el bon temps i això ens obliga a intensificar els esforços i els recursos per controlar la mobilitat que, malgrat les restriccions, es produeix als nostres espais naturals, especialment a les nostres platges”. 


Junta Seguretat


@ajGavà


Les dades generals detecten una estabilització en els fets delictius, amb tendència a la baixa. El darrer any s’han registrat 2.487 fets delictius, xifra que, com ha indicat l’alcaldessa, implica una disminució del 4,5% respecte el període anterior. 


Els més freqüents són contra el patrimoni, furts i estafes (2.092). Li segueixen de lluny els delictes contra les persones (195), contra la seguretat viària (95), contra l’ordre públic (20) i contra la salut pública (11). 


“L’increment més gran es produeix en els delictes relacionats amb les estafes bancàries o amb l’ús d’internet. 



Policía Nacional


@EP



Coordinació contra ocupacions illegals i tràfic d'estupefaents : A la Junta Local de Seguretat també s’ha posat de manifest la coordinació entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra per prevenir, controlar i lluitar contra les ocupacions illegals d’habitatges. Fruit d’aquesta collaboració aquests tipus de delictes han disminuït i s’han pogut resoldre abans de consumar-se l’ocupació. 


També s’ha actuat de manera coordinada i contundent contra el cultiu extensiu illegal de marihuana, evitant també els problemes que se’n deriven de convivència i frau elèctric concentrats bàsicament al barri de Ca n’Espinós, i, en menor mesura, al barri de la Barceloneta. 


Control de les mesures sanitàries: Controls realitzats per detectar incompliments de les restriccions: en total s’han recollit més de 2.500 denúncies


El nombre més gran de denúncies han estat per desobediència (1.139), seguides per incompliment del confinament nocturn (535), l’ús indegut de mascareta (421), incompliment confinament comarcal/municipal (66), i altres denúncies com incompliment dels horaris d’hostaleria i reunió de grups (35). 



Archivo - Un agente de la Guardia Civil le da el alto a un conductor de un vehículo durante un control efectuado por las restricciones por la pandemia


@EP


Una Policia Municipal de proximitat: Suport logístic i policial als agents cívics, i que s’ha reforçat amb 5 nous membres fixos. Aquest àmbit, juntament amb la Unitat de Vigilància Rural i Agrícola (UVRA) i l’Oficina de Denúncies i Atenció al Ciutadà (ODAC), són els tres àmbits d'actuació que s'està potenciant per guanyar eficàcia i eficiència amb resultats satisfactoris. 


En l'últim trimestre destaquen la campanya relacionada amb la tinença responsable d’animals de companyia, que s’ha saldat amb 86 actes de control aixecades i 5 actes de denúncies in situ. Un altra campanya específica és l’ús responsable de patinets elèctrics, que fins ara ha permès identificar 40 conductors i imposar 6 sancions. 


Pel que fa a l’àmbit de trànsit, destaca les noves accions de control de velocitat per radar amb l’objectiu d’ajudar a pacificar l’espai públic i reduir la sinistralitat. 


Es detecta una tendència a l’alça de l’ús de l’APP de seguretat ciutadana per notificar incidències via telemàtica. Durant l’últim any, s’hi han incorporat 336 nous usuaris. Aquesta aplicació ha incorporat recentment una alerta preventiva que permet la localització de menors i persones vulnerables.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE