• Usuario

Substitueixen la Fira de l'espàrrec de Gavà per una programació d'activitats alternatives

Els ingredients principals del certamen s’adapten a les mesures sanitàries amb una programació especial que arrencarà el 22 d’abril . GastroGavà canvia el format i amplia la durada amb la proposta “Espàrrecs a la Carta”, en què participaran més d’una vintena de restaurants de la ciutat

|

La fira d'espàrrecs d'enguany, que havia de celebrar-se del 30 d'abril al 2 de maig, ha quedat suspesa donada la situació sanitària ocasionada per COVID que provoca la impossibilitat del sector agrícola d'oferir el tradicional Concurs d'Espàrrecs i paneres de verdures i de llavors, que és la base històrica de l'esdeveniment.


La decisió s’ha pres en consens amb la Cooperativa Agropecuària de Gavà i com a alternativa s'ha creat un programa d'activitats denominat Temps d'Espàrrecs, que manté la vessant gastronòmica (GastroGavà) i l'essència de la Fira amb activitats que es celebrarà del 22 d'abril al 10 de maig. 


Aquest nou plantejament inclourà tots els ingredients característics del certamen gavanenc: pagesia, gastronomia, comerç, i activitats per promoure la interacció d’un públic de totes les edats, sigui a través de propostes presencials o digitals.


L’alcaldessa de Gavà ha presentat, Raquel Sánchez, la programació, acompanyada de representants de la pagesia i de la restauració i del comerç local, als quals ha agraït el seu compromís i implicació “per fer possible una programació especial, aquest “Temps d’Espàrrecs” que ens permetrà mantenir l’essència que celebrem cada any en aquestes dates. Que ens permetrà posar en valor el treball de la pagesia a la nostra ciutat, un Parc Agrari que forma part del nostre patrimoni, i el nostre conreu més emblemàtic: l’espàrrec, un producte molt selecte i ben valorat del qual podrem gaudir als nostres restaurants de la mà de les millors receptes”.


L’alcaldessa també ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en les activitats que se succeiran durant tres setmanes: “Hi haurà propostes als carrers, respectant totes les mesures de seguretat, i també a través de les xarxes socials. Les circumstàncies actuals no ens permeten recuperar la Fira tal com la coneixem. Però estic convençuda que aquesta programació, fruit de l’esforç i la illusió de moltes persones i collectius, donarà pas l’any vinent a una Fira molt especial, en què celebrarem el 90 aniversari de laseva primera edició”.




Fira Espu00e0rrecs Gava

@AjGavà



Programació d'activitats:


A partir del 3 d’abril i cada dissabte del mes, l’espàrrec de Gavà serà present al Mercat de la Terra de Barcelona, amb una parada de venda de l’Agropecuària de Gavà.


El dia 22, els mercats municipals MercaGavà i El Centre acolliran la demostració del muntatge d’una panera de verdures. 


El gruix de les activitats al voltant de la pagesia tindran lloc durant els caps de setmana del 1 i 2 de maig:



  • Comprar espàrrecs de Gavà i altres productes de quilòmetre zero al Mercat del Camp. 


  • Cinc photocalls que hi haurà distribuïts a diferents indrets de la ciutat. Aquells i aquelles que s’hi facin una fotografia i la pengin a Facebook o a Instagram amb l’etiqueta del lloc podran optar a un dels 6 premis que s’atorgaran.


  •  Gimcana “Temps d’Espàrrecs”, que convidarà a resoldre 15 enigmes per tot Gavà.


  • Animacions teatrals tematitzades


  • Sessió especial de contacontes sobre la feina del camp 


  • Missa per la Pagesia




La mostra gastronòmica, als restaurants


Del 22 d’abril al 9 de maig, una vintena de restauradors locals oferiran a la clientela la possibilitat de degustar un “platillo” o un menú amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa “Espàrrecs a la Carta”.


Els clients que acreditin haver degustat un mínim de tres menús o racions podran optar a diferents premis. Per això hauran de segellar el “Gavàport” que tindran a la seva disposició als restaurants participants.


“Espàrrecs a la carta” tindrà una àmplia presència a l’espai públic i als canals digitals.

Les xarxes municipals també difondran videoreceptes i publicacions relacionades amb la iniciativa.


El comerç també s’hi suma


El sector comercial participarà a la programació de la mà del concurs d’aparadors “La pagesia i els espàrrecs de Gavà”.


El concurs atorgarà quatre premis de targetes regal per utilitzar en l’establiment; 1r premi de 300 euros, un 2n de 200 euros, i de 100 euros el tercer. El quart premi serà per vot popular a través

de les xarxes socials i està dotat d’una targeta regal de 100 euros.



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE