• Usuario

Recta final de les obres de la nova Unió de Cooperadors de Gavà

La ciutadania podrà conèixer l’abast de la recuperació de l’emblemàtic edifici de la Rambla en el decurs d’unes jornades de portes obertes coincidint amb la Festa Major de Sant Pere

|

L’edifici de la Unió de Cooperadors afronta la recta final de la seva recuperació. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha comprovat la bona evolució dels treballs de rehabilitació i recuperació de l’immoble, que segons ha anunciat “finalitzaran en les pròximes setmanes, després d’un procés en què s’ha seguit fidelment el projecte del seu arquitecte Josep Torres Clavé, i també els seus usos originals com a cooperativa”.



Uc1


@AjuntamentGavà


Sánchez ha afegit que “en l’època actual té tot el sentit recuperar la funció inicial d’aquest edifici, un equipament on puguin néixer iniciatives d’innovació socioeconòmica i fórmules properes a l’economia social i el cooperativisme. En definitiva, un referent de noves maneres de fomentar les oportunitats de promoció econòmica basades en un model diferent i que podrà ser utilitzat pel conjunt de la ciutadania, tal com va definir la comunitat constituïda arran d’un procés participatiu”.


L’alcaldessa ha anunciat que “la ciutadania podrà conèixer aquest edifici pioner, no només quant a la intervenció de recuperació arquitectònica sinó també quant a la seva finalitat, en el decurs d’unes jornades de portes obertes que programarem a finals de juny, coincidint amb la Festa Major de Sant Pere. Unes jornades que també permetran fer un exercici de recuperació i divulgació de la memòria històrica”. L’entrada en funcionament tindrà lloc la propera tardor.


El projecte de rehabilitació


Les obres de reforma es van iniciar el gener de 2019 amb una inversió d’1 milió d’euros finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’obra preserva l’estil i els valors arquitectònics originals, especialment la façana i les escales interiors i s’adapta a les noves necessitats del segle XXI quant a la seva accessibilitat i seguretat i, pensat perquè sigui el més versàtil possible.


Així, s’ha creat un equipament obert, diàfan, polivalent que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels seus espais, d’acord amb la proposta d’usos sorgida del procés de participació ciutadana.


La nova Unió de Cooperadors obrirà les portes convertit en un espai obert a tothom que permetrà als seus membres compartit temps i coneixement, engegar nous projectes i activitats lligades a l’economia social, que té una arrel en el model de cooperativa, a l’economia que connecta amb noves formes d’emprenedoria i als serveis a les persones.


Acollirà projectes impulsats per l’Ajuntament o per altres entitats, com tallers, conferències i programes de formació i ocupació, que contribuiran a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, enfortir la cohesió social i generar noves activitats. Serà una programació oberta per acollir noves propostes o renovar les ja existents.


La Unió de Cooperadors passarà a formar part del mapa d’equipaments i serveis de Gavà, establint-se un ecosistema que permetrà establir vincles de coordinació i cooperació. També forma part de la xarxa de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, institució que té l’objectiu d’identificar les necessitats i oportunitats de l’economia social i cooperativa, estimulant les seves potencialitats per crear riquesa, i ocupació estable i de qualitat al territori.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE