• Usuario

El Prat suspèn una de les sancions contra les protestes de la plataforma "Ni un Pam de Terra"

La plataforma veïnal ecologista del Prat de Llobregat: Ni un pam de terra, ha rebut diferetns expedients sancionadors emeses per l'Ajuntament per les diverses protestes contra les obres de l'ARE feta dins el consistori i espais municipals.

|

RevoltaAmbiental1


@NiUnPamDeTerra


Ni un pam de terra, la plataforma veïnal ecologista del Prat del Llobregat, afirma que han rebut un total de tres multes per les protestes contra les obres de l'ARE. Cosa que el Ajuntament nega ja que els expedients sancionadors encara es podem recorrer i un d'ells está en situació de suspensió administrativa, concretament el de més import.


LA PLATAFORMA NI UN PAM DE TERRA DENUNCIA QUE L'AJUNTAMENT VOL MULTAR-LOS


Dos dels expedients sancionadors es van aperturar, per invadir uns camps municipals sense permís i  fer allà un l'hort comunitari dies abans que entressin les màquines per arrasar-ho, ambduès sancions en tràmit tenen un import de 300€ cadascuna


L'altre expedient sancionador en curs, té a veure amb una protesta davant l'Ajuntament per l'inici de les obres en què una integrant de la plataforma, va entrar a les dependencias del consistori i es va encadenar en una barana, si acabés en sanció la mateixa hauria d'abonar 750€ com a sanció. Segons el parer de la plaforma "Ni um pam de terra" "l'acció va ser tranquil·la, en menys d'una hora un operari havia trencat la cadena i la participant va sortir tranquil·lament" encara que els serveis municipals van haver d'intervenir per desencadenar a la veïna de la barrana de l'Ajuntament. 


Posteriorment la plataforma, va rebre una notificació conforme l'Ajuntament iniciava un expedient sancionador per multar-la per "alteració de l'ordre públic", tipificat en l'Ordenança Municipal de Civisme com a "infracció greu". 


L'Ajuntament del Prat ha informat a Vilapress que en aquest moment està suspès aquest "expedient sancionador" de 750€. 


Multas   ni un pam de terra

@NiUnPamdeTerra


L'AJUNTAMENT NEGA LES AFIRMACIONS DE LA PLATAFORMA


L'Ajuntament del Prat posa en dubte les diferents afirmacions de la Plataforma "Ni un Pam de terra" i desmenteix rotundament l’acusació d’usar “l’ordenança municipal amb finalitats polítiques” difosa per la plataforma  a les xarxes socials, així com les acusacions gratuïtes “d’autoritarisme” en base a aquesta acusació.


En aquest sentit informa que "el 7 de febrer nou persones van irrompre sense autorització a un descampat que romania tancat i sense accés públic, amb la pretensió d’instal·lar un espai que van anomenar “l’hort de la Bunyola”. Això va provocar que els Mossos  i la Policia Local, avisats per alguns veïns de la zona, van acudir en almenys dues ocasions al lloc i van actuar d’ofici com correspon, identificant les persones responsables i iniciant les actuacions corresponents per infringir l’article 77 de l’Ordenança de Convivència, que preveu sancions lleus per a qui ocupi la via pública i hi faci treballs i activitats sense autorització". Es a dir els expedients sancionadors tenen a veure amb una actuació administrativa d’ofici.


Aixi mateix afirmen que "és rotundament fals que s’hagi multat per exercir drets fonamentals com manifestar-se a la plaça de la Vila. La plataforma Ni un pam de terra s’ha manifestat i es manifesta a la plaça de la Vila i en d’altres indrets quan ha cregut oportú sense cap impediment. El passat 18 de febrer, per exemple, i el context d’una de les concentracions, una activista es va arribar a encadenar a l’Ajuntament i va ser desallotjada".


A més des de el consistori afegeixen "és rotundament fals que les multes ascendeixin a 1350 euros com afirma la plataforma Ni un pam de terra; en primer lloc, perquè encara no s’ha imposat cap multa ja que l’Ajuntament només ha iniciat l’expedient sancionador i les dues persones identificades tenen ara el dret de presentar al·legacions. En segon lloc, perquè si arribés el cas estaríem parlant d’infraccions lleus amb un import mínim que es podria reduir a la meitat si s’abonés en 15 dies i quedaria en 150 euros cadascuna". 


"Cal recordar que l’ordenança de convivència preveu sancions de fins a 750 euros per aquest tipus d’infraccions lleus i de fins a 3.000 euros en altres casos. Finalment, és possible que ni s’acabi imposant cap multa si les persones implicades s’acullen a la via de mediació que preveu l’ordenança" afirmen al consistori.


Foto camp   are

@NiUnPamDeTerra



L’Ajuntament també desconeix "si altres administracions com per exemple els Mossos han imposat altres sancions a la plataforma per altres motius que no són de competència municipal".


En tot cas, l’Ajuntament referma que la llibertat d’expressió, com no pot ser d’una altra manera, "està més que garantida i respectada al Prat, com ha quedat palès en totes les ocasions en què els i les activistes de Ni un pam de terra han considerat oportú exercir el seu dret fonamental de concentració, manifestació i expressió". 


Pel que fa al plà de l’ARE, a la revista municipal del mes de març, es detalla en què consistirà en aquest enllaç.


Planol prat are sud


@l'AjuntamentPrat



Cada cop són mes els col·lectius en la lluita de zones verdes en l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En els darrers anys els moviments ciutadans amb motivacions mediambientals han agafat importància en la comarca del Baix Llobregat. 


Foto plaça   are

@NiUnPamDeTerra

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE