La població estrangera augmenta al Baix Llobregat per quart any consecutiu

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha realitzat un anàlisi on s'observa que la població estrangera ha crescut en 6.838 persones i representa així el 11% del conjunt de residents del territori a data 1 de gener de 2020.

|

La comarca del Baix Llobregat ha augmentat en el darrer any en 8.690 persones el total de la seva població. La població estrangera també ha crescut, en 6.838 persones, fins a un total de 91.519, i representa així el 11% del conjunt de residents del territori. Aquesta pujada de la població estrangera resident segueix amb la tendència d’increment iniciada fa quatre anys i és coherent amb la pauta del conjunt de Catalunya.


El percentatge de població estrangera empadronada a la comarca (11%) és inferior a la proporció de població estrangera del conjunt de l’Àrea Metropolitana (15,8%), de l’ATM (18%) i de Catalunya (16,2%).


L'augment de població estrangera a la comarca per sexe ha estat molt equitatiu (3.388 homes i 3.450 dones) i per grups d'edat s'ha donat sobretot entre la població en les edats actives, especialment de 25 a 44 anys (un 39% dels estrangers tenen aquest perfil). Dades poblacio estrangera


@Observatori Comarcal Baix Llobregat


Per altra banda, fins del collectiu d’estrangers podem detectar cert envelliment, ja que el percentatge de població estrangera de més de 65 anys s’ha duplicat en els darrers deu anys, passant del 2,2% al 4,4%. Tot i això aquestes xifres segueixen quedant molt lluny de les pròpies de la població nacional, on aquest percentatge arriba al 19,5%.


Per continents, Amèrica ha sigut la que ha protagonitzat l’augment més acusat de població estrangera, seguida d’Europa i d’Àfrica. Els països amb més creixement en el darrer any han estat: Veneçuela (35,7%), Colòmbia (33,4%), Hondures (25,9%) i Perú (25,5%). Destaca també la pèrdua de població de Romania (-2,1%).


La població estrangera no és homogènia en termes de distribució territorial ni presenta les mateixes característiques a tots els municipis. Es veuen diferències en la concentració, i distribució municipal dels estrangers. 


Els tres municipis de la comarca que tenen una proporció de població estrangera més elevada són Castelldefels (21,3%), Martorell (18%) i Cornellà de Llobregat (16%).


Ara bé, el perfil migratori d’aquests municipis és molt divers: mentre que a Castelldefels la majoria d’estrangers tenen nacionalitats de la resta d’Europa (italiana, romanesa i francesa, principalment), a Martorell per exemple, són predominants els estrangers procedents d’Àfrica i d’Àsia (Marroc, Ghana i Pakistan). La població marroquina és la primera nacionalitat estrangera en 20 dels 30 municipis de la comarca.


En xifres absolutes, els municipis que més població estrangera han guanyat en el darrer any són Cornellà de Llobregat (1.144), Sant Boi de Llobregat (883), el Prat de Llobregat (591), Viladecans (557) i Castelldefels (518). 


En contraposició, Abrera (-5) i Torrelles de Llobregat (-14) són els municipis que han perdut població estrangera.Mapa de població estrangera per municipis i seccions censals. Baix Llobregat. 2020


Baix llobregat 11111


@Observatori Comarcal Baix Llobregat


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE