• Usuario

La gavanenca Candela Peña ha estat guardonada als XIII Premis Gaudí

La gala dels XIII Premis Gaudí l’Acadèmia del Cinema Català, marcada per la pandèmia, ha estat molt renyida entre les dues favorites, la Vampira de Barcelona i las Niñas, han aconseguint 5 i 4 premis respectivament. 


|

No és el millor moment per fer gal·les i celebracions. A causa de la Pandèmia, ha estat una gala dels premis Gaudí força trista i especial. 


Premis gaudi


@acadèmiadelcinèmacatalà


La gala dels XIII Premis Gaudí l’Acadèmia del Cinema Català, marcada per la pandèmia, ha estat molt renyida entre les dues favorites, la Vampira de Barcelona i las Niñas, han aconseguint 5 i 4 premis respectivament. 


La cinta sobre Enriqueta Martí i els seus crims dirigida pel debutant Lluís Danés, i produïda per Brutal Media i Filmax, i amb la producció associada de TV3 ha estat gunayadora amb l’estatueta a la Millor Pellícula. També ha aconseguit premis a Millor Direcció Artística, pel mateix Danés, Millor Vestuari per Mercè Paloma, Millor Maquillatge i Perruqueria per Laura Pérez i Xavi Valverde, i Millors Efectes Visuals per Lluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonès.


 La pellícula sobre la vida d’unes nenes als anys 90 representa l’opera prima de Pilar Palomero, produïda per Valérie Delpierre amb Inicia Films i la participació de TV3, juntament amb Àlex Lafuente de Bteam Prods, ja s’havia endut alguns dels Goya més importants de l’any, inclòs el de Millor Pellícula, Millor Direcció Novell, Guió Original i Fotografia. I ara s’ha consagrat en afegir el Gaudí a Millor Directora, Millor Pellícula en Llengua no Catalana, Millor Fotografia per Daniela Cajías, Millor So per Amanda Villavieja, Alejandra Molina i Fernando Novillo. 


La gran sorpresa  ha estat el documental de cinema experimental My Mexican Bretzel de Nuria Giménez Lorang, que ha gunayat el premi a la categoria principal i també s’ha emportat els premis a Millor Muntatge i Millor Guió. 


D'Adú de Salvador Calvo, que s’ha endut el premi a Millor Direcció de Producció per Luis Fernández i Ana Parra.


En l’apartat interpretatiu, Maria Casas ha guanyat el premi al Millor Protagonista Masculí, com va fer als Goya, pel seu paper a no Matarás del català David Victori. 

La Millor Protagonista Femenina ha estat Candela Peña per La Boda de Rosa d’Icíar Bollaín. 


Candela Peña: 

Candela Penu0303a 696x522

@acadèmiadelcinèmacatalà


En l’apartat de secundaris Verónica Echegui s’ha endut el Gaudí a la Millor Actriu Secundària per L’Ofrena, el drama psicològic dirigit per Ventura Durall. També només amb un guardó per Sentimental, la coproducció amb la participació de TV3, i dirigida pel català Cesc Gay, que ha tornat a guanyar el premi al Millor Actor Secundari, com als recent Goya, per la divertida interpretació d’Alberto San Juan.


Amb relació a la resta de premis, la Millor Pellícula per a Televisió ha estat per La Mort de Guillem de Carlos Marquès Marcet; la Millor Pellícula Europea per Sorry We Missed You de Ken Loach; el Millor Curtmetratge per Ni Oblit ni Perdó de Jordi Boquet Claramunt; la Millor Música Original per a Niños somos todos del Niño de Elche; i el Premi del Públic ha estat per Les Dues Nits d'hair de Pau Cruanyes i Gerard Vidal.


Carme Elias, ha estat guardonada amb el Gaudí d’Honor 2021 de l’Acadèmia del Cinema Català en reconeixement a la seva trajectòria al cinema, al teatre i al doblatge, durant cinc dècades. 




@elcinefil.cat 


La Gavanenca, Candela Peña ha guanyat el seu segon Gaudí com a Millor Actriu per La Boda de Rosa (el 2013 ja en va aconseguir un com a secundària per Una pistola a cada mà). La Catalana, amb més de 25 projectes d’aval vol provar reptes nous a la seva vida. Actualmet, està escrivint una sèrie que voldria dirigir. En ho explica tot en aquesta entrevista (Gaudí en mà). 




Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE