• Usuario

Olesa crea un Servei d'Atenció Integral LGTBIQ+ gratuït

Ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats o professionals, i sensibilització per al conjunt de la població treballant per a construir un poble lliure de LGTBI+fòbia.

|

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha posat en marxa un nou servei d’atenció integral (SAI) LGTBI+ , que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del collectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. També pretén impulsar accions de sensibilització a la població per combatre la LGTBIfòbia. De fet, un dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere.



Sai


@Olesa


El departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha incorporat aquest nou servei amb l’objectiu d’oferir un servei d’assessorament, orientació i acompanyament a les persones LGTBI del municipi, les seves famílies i entitats o professionals. Un altre dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere.


Ara Ribas, responsable del SAI, ha detallat que, per exemple, un dels serveis que s’ofereixen és la gestió del canvi de nom en la targeta sanitària de les persones trans. Quant a les accions de conscienciació, Ara Ribas ha destacat que “cal incidir en l’àmbit educatiu per erradicar les violències”, i per això considera que “el fet que es despleguin cada cops més punts de servei d’atenció integral LGTBI a diferents municipis és un pas endavant”.



COM FUNCIONA UN SAI?


El SAI és un servei municipal gratuït que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats o professionals, i sensibilització per al conjunt de la població treballant per a construir un poble lliure de LGTBI+fòbia. El servei pretén donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere.


S'adreça a  totes les persones que busquin assessorament, acompanyament o informació entorn de les qüestions relatives a les diversitats afectivosexuals i de gènere, ja sigui per motius personals, professionals o formatius.


I ofereix:


Assessorament i acompanyament a persones LGTBI+, familiars i entorn. Assessorament i informació a professionals per a entendre la diversitat afectivosexual i de gènere i/o abordar la discriminació per motius d’orientació afectiva o sexual, identitat o expressió de gènere. Suport i acompanyament per a presentar incidències i denúncies relacionades amb la discriminació per motius d’orientació afectivosexual, identitat i expressió de gènere. Gestió i tramitació del canvi de nom en la targeta sanitària. Suport tècnic i logístic a entitats, grups o collectius LGTBI+ d’Olesa i facilitació d’espais de trobada.




Com podeu contactar-hi?

Adreça: c/ Salvador Casas, 3, Olesa de Montserrat.

Telèfon: 93 778 00 50 ext.3500

Correu electrònic: sai@olesademontserrat.cat

Horari d’atenció: Dimecres de 15-19h

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE