• Usuario

​Vídeos guanyadors del concurs Reimagina't a Sant Just Desvern

Un concurs impulsat per l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació de Sant Just Desvern, on es convida als joves a realitzar una creació audiovisual sobre les xarxes socials més enllà dels estereotips sexistes.


|

Reimagina‘t convida a reflexionar sobre les XARXES SOCIALS a joves amb ganes de crear vídeos que proposin una mirada positiva cap a les diversitats de gènere i afectives-sexuals. 


El concurs s’adreça a grups de noies i nois entre els 12 i els 16 anys d’un centre educatiu o entitat de lleure que formi part dels: municipis de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. El concurs està impulsat per el mateix Observatori, del qual en forma part l'Ajuntament de Sant Just Desvern.Meunomeebagda scaled

@ReimaginatJa s'han fet públic els grups guanyadors de la 12a edició del "Reimagina‘t. Vídeos lliures de sexisme", sobre les xarxes socials més enllà dels estereotips sexistes, i al qual s'han presentat una desena de vídeos.


Enguany, el jurat del concurs, format per professionals del cinema i la publicitat i membres de les entitats implicades en el projecte ha atorgat tres premis i una menció especial a grups de joves de quatre centres educatius catalans. 


Categoria de 12 a 14 anys: Violència a les xarxes

En aquesta categoria el grup guanyador és l’integrat per Martina Sans, Núria Marcet i Ainara Garcia del Collegi Sant Ramon de Penyafort (Vilafranca del Penedès). El vídeo fa una passa endavant i proposa solucions al sexisme.
@ReimaginatCategoria de 14 a 16 anys: No volem estereotips

Aquest vídeo fet per Olivia Antonio, Carmen Rumenova, Bini Ferrer, de l’Escola Voramar (Barcelona), ha cridat l’atenció del jurat per la valentia de posar-se davant d’una càmera i explicar el l'exemple masclista dels algoritmes.
@ReimaginatStop sexisme a les xarxes socials

També ha guanyat en aquesta categoria un vídeo fet per Gisela Mészáros Ferrer, Maite Gracía Martos, Paula Ruiz Bolaños i María Bastarós García, del Collegi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat), que destaca per trobar una manera molt encertada de representar el binarisme i com trencar-lo.

@ReimaginatMenció: El recompartir

El jurat ha decidit atorgar una menció especial al vídeo de l’Escola Sant Felip Neri (Barcelona), de Francina Ventayol, Maria Molas, Jano Mosier i Vinicius Degreef, perquè “deixa ben clar qui són els responsables i quina és la conducta correcta quan rebem el vídeo d’una agressió”.

Els grups guanyadors rebran una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat Mems o barbàrie, el potencial polític del mem, del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades. 

@ReimaginatCentres participants d’aquesta edició:
Institut Maria Aurèlia Capmany (Cornellà)
Ramon Berenguer IV (Santa Coloma)
Institut Neus Català (Cornellà)
Maristes Rubí (Rubí)
Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona)
Institut Alexandra Gali (Sant Pere de Ribes)
Collegi Jesús-Maria Sant Andreu (Barcelona)
Jesús-Maria Sant Gervasi (Barcelona)
Escola Voramar (Barcelona)
Escola Sant Felip Neri (Barcelona)
Collegi Sant Ramon de Penyafort (Vilafranca del Penedès)
Collegi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat) 


Jurat: 
Cristina Baulies (Institut Català de les Dones), Marta Suero Bodas (Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona), Sílvia Hernández (Collegi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya), Laura Girona (regidora d’Igualtat, joventut, formació i participació de l’Ajuntament de la Selva del Camp), Camila Mailén (Dones Visuals), Raquel Marques i Cristina Almirall (ambdues de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació). 


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE