• Usuario

Olesa nega les acusacions de manca de transparència al voltant de l'urbanització de Cal Candi

Tots els documents, actes i aprovacions sobre Cal Candi i el nou POUM han estat objecte de debat a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. 

|

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat nega rotundament que estigui actuant amb “opacitat i manca de transparència en matèria urbanística i, especialment, al voltant del procés urbanitzador de l’àrea de Cal Candi” tal i com ha manifestat el col·lectiu moviment veïnal en un comunicat. En el mateix comunicat asseguren que diverses associacions veïnals han presentat una queixa col·lectiva a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), de la qual de moment l’Ajuntament no té cap notificació oficial.




Olesa de montserrat


@EP


Respecte a les afirmacions que el moviment veïnal d'Olesa fa en l’esmentat comunicat, l’Ajuntament d’Olesa ha volgut aclarir:



"Quant a la urbanització de Cal Candi, sobre la qual Moviment veïnal assegura que “l’administració local manté l’opacitat”, l’Ajuntament vol recordar que s’ha explicat públicament en nombroses ocasions com ha anat el procés de desenvolupament d’aquest sector, tant en notes de premsa com en sessions plenàries o sessions informatives públiques com la que es va fer a través del canal de Youtube de l’Ajuntament el 26 de maig de 2020, abans de l’inici de les obres".



Des de la signatura del conveni ambdues parts estan complint els seus compromisos afirmen desde l'Ajuntament: "D’una banda, el Ple municipal ha aprovat la modificació urbanística per fer possible la zona verda, i de l’altra, la junta ha treballat amb  els tècnics municipals en la definició de les mateixes i d’altres millores en la urbanització de cara a recepcionar-la amb òptimes condicions per al manteniment posterior per part del municipi, i que en cap cas alteren el traçat dels carrers, ni cap paràmetre dels definits a totes les aprovacions successives des de l’any 2002".


Ara bé, afirma el consistori "la junta de propietaris, en l’exercici dels seus drets, està desenvolupant una promoció privada, i per tant és potestat de la junta fer públiques les actes de les reunions de treball. En cap cas l’Ajuntament les podria fer públiques sense el seu consentiment".


Respecte a les preguntes que formula Moviment veïnal sobre els permisos i estudis per tirar endavant l’obra, l’Ajuntament vol insistir "que Cal Candi és una obra privada que ha obtingut totes les llicències i com a tal ha dessignat una direcció d'obra que assumeix l’obligació de complir amb totes les normatives vigents".


Fan referència també als dubtes sobre una “planta de processament de terres” al sector. En aquest cas, cal aclarir segons el consistori d'Olesa "que la utilització d’una planta de tractament d’àrids a la mateixa obra respon a criteris de sostenibilitat i mediambientals, ja que permet reciclar tota la runa trobada a l’obra (formigó, asfalt, ceràmiques, ciment...) i estalvia l’impacte en mobilitat  i emissions de centenars de camions entrant i sortint de l’obra".


Quant a l’acusació de manca de transparència amb el nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), l’Ajuntament vol remarcar que, "des que es va fer l’aprovació inicial a la tardor de 2018, i es van presentar les corresponents allegacions fruit de l’obligada exposició pública, aquests documents han estat sotmesos a l’escrutini d'una trentena de departaments públics, obtenint l’informe favorable de Medi Ambient de la Generalitat i el vist i plau de la Comissió d’Urbanisme per procedir a la redacció del document complert i tramitar-lo per a l’aprovació provisional". 


En el seu comunicat Moviment veïnal també acusa "l’Ajuntament de manca de transparència i d’impedir la participació ciutadana" i sobre això, l’Ajuntament vol recordar "que tots els documents esmentats, actes i aprovacions, han estat objecte de debat, aprovació al Ple municipal, exposició i comunicació pública a través dels mitjans habituals".


En definitiva, allò que es denuncia com a opacitat és, segons el consistori i en el cas de Cal Candi, "l’aplicació dels compromisos dels convenis aprovats, exposats i comunicats de forma pública, i que permeten un major control de l’execució de les obres, més zones verdes i habitatge dotacional, en una clara defensa i millora de l’interès públic. En el cas del POUM, es sol·licita accés a informes que suposarien informació privilegiada i una violació de la confidencialitat exigida a un procés de planejament".




Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE