10a campanya d'esterilització d'animals de companyia a Abrera a preus més baixos

|

Des de l’Ajuntament d’Abrera informem que la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals ( FAADA) comença la 10a campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia sota el títol “Sóc responsable” que estarà oberta tot l’any encara durant els mesos de febrer a maig, hi ha més centres veterinaris col·laboradors que en altres èpoques de l’any.


Gatsigossos


@AjuntamentAbrera


Amb aquesta campanya s'informa a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i registrats al cens municipal.


També és vol conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlant-ne la natalitat, no només evitem els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar-ne la superpoblació que provoca l’abandonament.


Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control de la natalitat, i millorar-ne el benestar físic i psicològic. 


Amb aquesta iniciativa s'ajuda a optimitzar els recursos facilitats per l’administració pública i les entitats protectores privades, i evitar recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.


Els propietaris dels animals que vulguin participar-hi, han d’inscriure’s a la pàgina web socresponsable.org per tal de rebre el codi que han de presentar al centre veterinari que triïn del llistat esmentat anteriorment.Socresoponsable


@FAADA 


Podeu veure els centres veterinaris col·laboradors i les dates fins a les quals participen cada un, en el següent enllaç: http://socresponsable.org/veterinaris


Podeu consultar els preus màxims establerts mitjançant la pestanya de: http://socresponsable.org/contacta


Enguany any, a la campanya "Sóc Responsable" s'ha inclòs als porcs vietnamites. A través del Reial Decret 216/2019, aquesta raça va quedar catalogada com "fauna invasora" en l'àmbit nacional, quedant automàticament prohibida la seva comercialització.


Tenint en compte que moltes persones havien adquirit exemplars amb anterioritat, es va oferir un termini perquè els propietaris puguin declarar la seva tinença a l'Administració. Per a això, han de garantir que els porcs estan identificats amb microxip (i donats d'alta a l'arxiu d'identificació oficial de la comunitat), esterilitzats quirúrgicament i, en la majoria de comunitats autònomes, vacunats contra la malaltia d'Aujeszky.


Per realitzar aquestes intervencions i presentar la documentació que "legalitzarà" els animals en aquestes cases, hi ha de termini fins al divendres 31 de desembre d’aquest any 2021. Per aquesta raó, i pel fet que encara queden moltíssimes persones que conviuen amb porcs vietnamites sense complir els requisits, us recordem la necessitat de fer-ho com més aviat millor. A partir de l’1 de gener de 2022, no es podrà legalitzar cap porc vietnamita i, en cas de localitzar algun sense documentació, es podrà procedir a la seva eliminació.


Tenir en possessió un gos, un gat o una fura no inscrit en el registre censal i no dur-lo identificat són infraccions administratives lleus de l’ordenança municipal de tinença d’animals, del decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la llei de protecció dels animals i la llei sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, sancionades amb imports de 100 a 400 €.COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial