• Usuario

​Gavà aconsegueix la reducció de ràtios a les escoles públiques de primària

El Departament d’Educació de la Generalitat ha informat l’Ajuntament de Gavà sobre la disminució de ràtio pel curs vinent 2021-2022 a les escoles públiques de primària del municipi. En concret es passarà de comptar amb 25 alumnes per classe a 23.


|

El Departament d’Educació de la Generalitat ha informat l’Ajuntament de Gavà sobre la disminució de ràtio pel curs vinent 2021-2022 a les escoles públiques de primària del municipi. En concret es passarà de comptar amb 25 alumnes per classe a 23.


La mesura suposa complir amb una llarga reivindicació de Gavà, tant de l’Ajuntament com del conjunt de la comunitat educativa, encaminada a garantir un ensenyament de major qualitat i al mateix temps garantir l’accés de tothom a l’educació.


Aquesta decisió s’afegeix a la ja anunciada de manteniment de totes les línies als centreseducatius de Gavà, un fet que també forma part de les reivindicacions educatives de laciutat.


Des de l’Ajuntament de Gavà es valora molt positivament la decisió de la Generalitat, que situa Gavà juntament amb Sant Boi, Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts com a municipis a aplicar aquesta mesura de manera pionera i com a prova pilot


L’alcaldessa Raquel Sánchez ha afirmat que “és una bona notícia que des del

Departament d’Educació no s’aprofiti el descens de matriculacions a causa de la baixada de natalitat per fer una retallada i s’hagin atès les peticions realitzades per tota la comunitat educativa de Gavà”. 


Ha afegit que “es fa un pas endavant per aproparse a les ràtios dels països més desenvolupats de la Unió Europea, i que va en la línia del que estableix el Pacte Nacional d’Educació des de l’any 2009”. 


L’Ajuntament de Gavà reclama que la mesura tingui caràcter permanent i s’avanci encara més amb ràtios cada vegada més reduïdes.



Col·legi, escola, primària, infantil, nen, nena, nens, menjador escolar

Gavà aconsegueix la reducció de ràtios a les escoles públiques de primària @EP


Procés de preinscripció


L’anunci de la Generalitat arriba abans d’iniciar-se el període de preinscripcions previst pel proper 15 de març per infantil i primària (P3 i 6è) i per secundària (ESO) el procés s’inicia el dia 17 de març.


Pel curs 2021-2022 hi ha novetats. La més important és que les sollicituds només es podran presentar de forma telemàtica a través de la pàgina web de la Generalitat: preinscripció.gencat.cat


L'Oficina Municipal d’Escolarització donarà suport aquelles famílies que no disposin dels mitjans necessaris per lliurar la preinscripció. Serà en horari de tarda, de 16.00 a 19.00 hores i sempre amb cita prèvia, durant el període obert per realitzar els tràmits que és del 15 al 24 de març.


Per sollicitar cita prèvia cal enviar un correu a: xarxagavaeduca@gava.cat o bé trucant al telèfon de l'OME 93 263 92 60


Tota la informació relacionada amb les jornades de portes obertes que s’estan celebrant als centres educatius de Gavà i el període de preinscripció es pot consultar a www.gavaciutat.cat

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE