• Usuario

El Rei invoca una Catalunya "d'esperit global, audaç i emprenedor" en la visita a Seat Martorell

Felip VI ha assegurat que el Consorci de Govern amb el Grup Volkswagen i Iberdrola per a la primera planta de bateries de cotxes elèctrics a Espanya és "un senyal immillorable de compromís" amb la cadena de valor de el sector, així com amb la innovació, la cohesió territorial i la participació publicoprivada.


|

El Rei Felip V I ha assegurat aquest divendres que el Consorci de Govern amb el Grup Volkswagen i Iberdrola per a la primera planta de bateries de cotxes elèctrics a Espanya és "un senyal immillorable de compromís" amb la cadena de valor de el sector, així com amb la innovació, la cohesió territorial i la participació publicoprivada.


Ho ha dit aquest divendres en l'esdeveniment de l'70 aniversari de Seat celebrat a Martorell (Barcelona), acompanyat de el president de Govern, Pedro Sánchez; la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el president de el Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths; i que no ha comptat amb representació de la Generalitat.


El monarca ha manifestat la seva especial satisfacció en donar a conèixer el nou projecte a Catalunya: "Una terra que representa l'esperit global, audaç i emprenedor que ha de identificar-nos amb els temps de canvi en li món que viurem".


"Tots som conscients que l'aposta irreversible d'Espanya en favor de el desenvolupament de el vehicle elèctric no estaria completa sense un suport públic explícit en l'àmbit de les bateries", ha afegit el monarca, que ha subratllat que el Consorci per a la planta de bateries està obert a més socis.


Felip VI ha sostingut que en la transició ecològica el vehicle elèctric i els vehicles electrificats tenen un paper central, i que "Espanya vol ser pionera i garantir-se la posició de lideratge".


"El projecte de localització de la producció de el vehicle elèctric de mida petita de tot el Grup Volkswagen a Espanya és, sens dubte, una magnífica notícia, i un exemple de com aplicar aquests fons a projectes de gran envergadura que afectin de manera transversal a les nostres capacitats industrials ", ha subratllat.


ReySu00e1nchezSeatMartorell5.III


El Rei Felip VI i Pedro Sánchez commemoren a Martorell el 70 aniversari de Seat @EP


Abans de l'esdeveniment institucional, els representants de l'Executiu i el cap de l'Estat han realitzat una visita institucional al centre de disseny de la companyia i en un taller de producció, tot això un dia després que Maroto anunciés que el Govern crearà un consorci públic -privat amb Seat-Volkswagen i Iberdrola, i obert a altres socis, per muntar la primera fàbrica de bateries a Espanya.



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE