• Usuario

Les dones a salut i la cura de les persones protagonistes del 8 de març a Gavà

La programació serà bàsicament online i contempla l’homenatge a professionals de la salut, xerrades, exposicions, un documental i contacontes.

|

L’Ajuntament de Gavà farà enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones un homenatge a les professionals de la salut que cuiden de la població gavanenca. Serà el dilluns dia 8 a l’Espai Maragall, un acte on es posarà en valor la tasca de les dones en l’àmbit de la salut i la cura a les persones tant de l’àmbit privat com públic. L’alcaldessa, Raquel Sánchez ha manifestat que “en moments que estem vivint a causa de la pandèmia cal posar en valor el treball d’aquestes dones.



Gava1


@AjGavà


Tenen un paper clau, ja sigui en la vessant professional dins l’àmbit de la salut i l’acompanyament, com en la vessant domèstica, amb el sobreesforç que ha suposat teletreballar i, a la vegada fer-se càrrec d’infants o persones grans al seu càrrec”.


Durant l’acte es projectarà un vídeo amb un recull de dones que al llarg de la història s’han dedicat a la salut i la cura de les persones. Des de Des de guaridores, remeieres i dones sàvies fins a infermeres, metgesses i activistes pels drets de les dones, totes han aportat a l'àmbit de la salut, experiències i coneixements per fer de la medicina, una ciència menys androcèntrica i heteropatriarcal. Per Sánchez, “cal reconèixer la tasca feta per moltes dones alhora de trencar estereotips i esdevenir motor de canvi en les nostres societats”.


D’altra banda, l’alcaldessa ha refermat “el compromís de Gavà amb les dones i amb la igualtat real i efectiva. Calen accions transversals i integradores des dels poders públics i també la implicació de tota la ciutadania per fer possible un canvi que serà en benefici de tota la societat”.


D’altra banda, com en passades edicions s’ha elaborat un calendari on les protagonistes són les dones a les quals es fa l’homenatge, treballadores que cuiden de la nostra ciutadania, que han fet de la salut i de la cura de les persones la seva professió, una tasca que generalment recau amb les dones dins de l'àmbit privat i que cal reivindicar, un cop més, la seva vàlua i la seva aportació a la societat. 


És en aquest sentit que la tinenta d’alcalde de Polítiques Feministes, Gemma Badia ha destacat que “es tracta de posar en valor la feminitat de la cura, una tasca que fan metgesses, infermeres, psicòlogues i dones que cuiden a persones dependents, ja sigui a les residències de gent gran, com al servei a domicili”.


A més de l’homenatge a les dones en l’àmbit de la salut i la cura, la programació completa altres actes que es podran seguir online. Així, via zoom es podrà veure el documental Les Resilients, un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista a Catalunya i Espanya.


Altres propostes són teatre, xerrades sobre dones i salut i contacontes infantils i l’exposició “Sahel, terra, dona, aigua” que es podrà veure del 8 al 20 març a l’Espai Maragall.




Cartel2


@AjGava

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE