• Usuario

Olesa commemora amb una setmana d'activitats el Dia Internacional de les Dones

Per aquesta raó l’Ajuntament ha volgut organitzar una setmana plena d’activitats “molt transversals, amb diferents regidories i entitats implicades”.El calendari d’actes de la commemoració del Dia Internacional de les Dones arrenca aquest dissabte, 6 de març i fins al dijous 11 de març on el saló de plens de l’Ajuntament serà l’escenari del taller “Quin model de pares som per als nostres fills/es?”. @AjOlesaEl Dia Internacional de les Dones del 8 de març va ser declarat per l'ONU el 1975.

|

El Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat diferents activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que es sumen a la Jornada d’Esports Femení organitzada pel departament d’Esports amb la collaboració de diferents entitats esportives. L’acte central serà dilluns a les 19 h i a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, on es farà la lectura del manifest commemoratiu del 8 de març. La regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Ada Agut i Domènech, ha destacat que el 8 de març “no és un dia per celebrar, sinó per reivindicar una igualtat real i efectiva que les dones no tenim". Per aquesta raó l’Ajuntament ha volgut organitzar una setmana plena d’activitats “molt transversals, amb diferents regidories i entitats implicades”.


El calendari d’actes de la commemoració del Dia Internacional de les Dones arrenca aquest dissabte, 6 de març i fins al diumenge 14 . 




Olesa


@AjOlesa


El Dia Internacional de les Dones del 8 de març va ser declarat per l'ONU el 1975. Per què aquest dia? L'explicació més versemblant s'emmarca en plena revolució industrial: el 8 de març de 1857, un grup de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions laborals. Seria una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets. Diferents moviments i successos es van succeir a partir d'aquest episodi, que va servir de referència per fixar la data del Dia Internacional de les Dones el 8 de març.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE