​Cornellà emprarà les instal·lacions de la Fira per a les vacunacions massives de veïns

|

L’Ajuntament de Cornellà ha posat a disposició del Departament de Salut les dependències municipals de La Fira per facilitar la vacunació massiva contra la Covid-19 i avançar el més ràpid possible en la immunització de la població. Es tracta d’un recinte òptim per la seva ubicació, accessibilitat i amplitud d’espai amb una superfície de 8.300 m2. D’aquesta manera La Fira forma part dels 37 punts de vacunació repartits per tot Catalunya.Firacornella


@FiraCornella


La col·laboració s’emmarca dins el conveni marc per millorar la salut i el benestar de la població que es va signar al febrer de 2019 entre la Generalitat de Catalunya, el CatSalut i l’Ajuntament.


La vacunació ja va començar la setmana passada i es porta a terme per dos equips formats per quatre sanitaris que treballen matí i tarda. Els primers en vacunar-se van ser els professionals que estan en contacte amb pacients, com ara els farmacèutics o els fisioterapeutes, i el personal de serveis públics essencials com els cossos de seguretat i els bombers, seguits dels docents d’educació infantil, primària i secundària, que han començat aquesta setmana, tots ells menors de 56 anys i sense cap patologia. A aquests collectius se’ls administra la vacuna d’AstraZeneca.


Aquest divendres ha començat també la vacunació de persones grans dependents amb la vacuna de Pfizer, juntament amb un màxim de dos cuidadors, i en els propers dies s’iniciarà la de les persones majors de 80 anys.


Com durant el cap de setmana s’espera rebre més dosis de la farmacèutica AstraZeneca, la vacunació també es realitzarà el dissabte i el diumenge, dies en què s’establiran dos torns de vacunació: sis hores pel matí i sis per la tarda, per continuar amb la vacunació dels treballadors essencials.


Es recorda a la ciutadania que, malgrat la tendència a la baixa d’aquests últims dies, "no podem relaxar-nos i cal continuar complint amb les normes establertes per a la contenció de la pandèmia".

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE